Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Dibo's Rieger RS4 on 19 inch BBS LM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

piszesz ze wszsytko na grubych komponentach a wsadzasz alu dywaniki z Biedronki,cos ci sie pomylilo czy co ? lane auto a zeszpecasz je sam na wlasne zyczenie,jak juz to trzeba

bylo brac w kolorze niebieskim zeby do mieszka pasowaly !! ladny opis ,skorka,xenon dodaj jeszcze ryfle z biedronki i mieszek z tesco zeby bylo jasno :good: Nawróć sie jak najszybciej :gwizdanie:

Opublikowano

No niestety. Dywaniki jada ostra wioska, taka prawda.

Opublikowano
  • Autor

Jakbyś dokładnie temat przeczytał to wiedziałbyś że mieszek był dobrany do poprzedniego wnętrza i wtedy pasował. Poza tym pisać że coś jest z Tesco tylko dlatego że ma inny kolor niż ori jest :polew: Co do dywaników też pisałem w tym temacie dlaczego zostają i jakie to są dywaniki. I uwierz mi że zarówno mieszek jak i dywaniki nie są z Biedronki albo jakiegos innego supermarketu. Za bardzo ogólnikowo takie rzeczy rozpatrujesz. Rozumując Twoim tokiem myślenia to można napisać że np. pakiety stylistyczne jakiegoś tunera są z Biedronki bo np. w hipermarkecie były zderzaki z laminatu :cool1:

Flyer ja wiem że to zalatywanie wsią jest głównie przez te pseudotuningowe gumowo-aluminiowe dywaniki. Ale to nie takie dywaniki, one są metalowe. Zresztą zobaczyłbyś na żywo to zmieniłbyś zdanie :cool1:

Opublikowano

Flyer ja wiem że to zalatywanie wsią jest głównie przez te pseudotuningowe gumowo-aluminiowe dywaniki. Ale to nie takie dywaniki, one są metalowe. Zresztą zobaczyłbyś na żywo to zmieniłbyś zdanie :cool1:

Dibo nie rozumiesz jednej rzeczy..., malo wazne z czego są zrobione (mogą być nawet ze srebra), ich wygląd zalatuje "wioską"

Opublikowano

Dibo, kup puszkę czarnej farby (Hammerite na metal :decayed:), psiuknij te dywaniki, strzel fotkę, wstaw na forum ... i będzie spokój.

Albo użyj PhotoShopa :polew:

Opublikowano
  • Autor

slaweq wiem o co chodzi, Ty też wiesz ale obaj się nie zrozumieliśmy do końca :wink4: To że zalatuje wioską zostało czymś spowodowane i tym powodem były pseudotuningowe gumowo-aluminiowe dywaniki. Podam Ci analogiczny przykład z ostatniego czasu: LEDy do DRL. Na początku jak Audi to wprowadziło to na forum był zachwyt i chęć montażu w starszych modelach. Nagle zrobił się z tego pseudotuning i w byle czym zaczęto to montować. I część osób zmieniła zdanie poprzez to że miała kontakt na ulicy z innymi samochodami z zamontowanymi LEDami. I mimo że im się podobało to nagle było tego dużo na ulicy, do tego w marnym wykonaniu dlatego jednak kojarzyło im się z wsią i taką opinię w nich wyrobiło. Podobnie było z ringami. Na początku powstania forum wiele osób było za i zmieniało. Potem zaczęły pojawiać się Golfy, Passaty i inne marki z ringami i teraz zobacz jaka jest opinia na forum. Podobnie było z dywanikami. W każdym bądź razie o co mi chodzi ? O to że jeżeli coś się komuś podoba w tuningu to nie powinien się do tego zniechęcać tym że inni montują takie pseudo rzeczy i przez to fajna rzecz nagle staje się w oczach innych wsią. Oczywiście jak montować to robić to na dobrych komponentach np. jeżeli ktoś chce LEDy to montuje te od S6, jeżeli ringi to jakieś FK/Depo a nie Sonar, jak dywaniki to też jakieś lepsze chociażby H&R.

Co do krytyki to wstawiając auto na forum wiedziałem że nie wszystko będzie się podobało, zwłaszcza tutaj gdzie wszystko co ori jest najlepsze :wink4: I naprawdę cenię sobie krytykę, zwłaszcza jeżeli jest konstruktywna. Ty czy Flayer napisaliście jak daną rzecz odbieracie i przyjąłem :good: Ale nie podoba mi się podejście jakie zaprezentował Hawaj . Chodzi o takie bezpodstawne pisanie że kupiłem w jakimś hipermarkecie. Przede wszystkim nie wie gdzie to kupiłem i jakiej to jest jakości. Tymbardziej że nie widział tego na żywo tylko na zdjęciach. A takie ogólnikowe stwierdzenie można zastosować do większości rzeczy których odpowiedniki są w hipermarketach. Równie dobrze mógłbym o jego samochodzie czy jakimś innym z forum napisać że to czy tamto kupił w Biedronce bo podobne jest na sklepie. Tylko podobne nie znaczy że takie samo i takiej samej jakości.

W każdym bądź razie nie zamierzam się z nikim spinać o takie głupoty. Są 3 rzeczy kontrowersyjne a więc podsumuję:

- spoiler - za jakiś czas zniknie, ale narazie zostaje bo mam inne rzeczy do zrobienia

- mieszek - dobrany był do poprzedniego wnętrza. Narazie zostaje bo skóra jest w bardzo dobrym stanie a ja mam teraz inne plany. Za jakiś czas pewnie zmienię na inny kolor, najprawdopodobniej na czarny, chyba że mi plan z obiciem boczków wypali :kox:

- dywaniki - zostają bo mi się podobają i są praktyczne ze względu na moją dorywczą pracę o czym już w tym temacie pisałem

W pierwszym poście dodałem zdjęcia z symetrycznymi lusterkami :wink4:

Opublikowano

Wyrzuc foty wnetrza i dadza Ci spokoj :)

Opublikowano
  • Autor

Wyrzuc foty wnetrza i dadza Ci spokoj :)

Też sposób :wink4: Ale wtedy bardziej czepią się spoilera na tylnej klapie :polew:

Opublikowano

Dibo nie będziesz miał z tym spokoju chyba :gwizdanie: :polew:

Opublikowano

a mnie tam bardziej denerwują te szare wstawki w boczkach drzwi, masz skórzane, czy bedziesz coś kombinował :naughty:, zmień to bo nie pasuje :thumbdown:, ale oprócz tego furka jest kox... :wink4:

Opublikowano
  • Autor

slepy jest plan trochę nietypowy tylko muszę skórę dopaść :naughty:

Opublikowano

no Dibo , auto fajne, zderzak przedni OK , ale niestety , przy tym jaki jest "nakoksowany" to brakuje progów (conajmniej w kolor) bo robi sie spychacz. troche siatka razi , poszukaj, bo ponoć pasują kratki z ori zderzaka RS4 ;)

no te dywaniki bardzo trącają wioską jak już niektórzy zauważyli , na zlotach tuningowych widać to na każdym calu ;) i nie mów nie , bo jak se dupniesz kości na lusterku , to oby były z kaszmiru to będą wieśniackie :wink4: no i ściągnij te nakładki na pedały, kiedyś też postanowiłem za wszelką cene coś ztuningować w aucie mamy i kupiłem jej właśnie takie nakładki na pedały za 50zł :thumbdown: teraz mam zwykłe czarne i jest ok :)

a reszta bardzo ok , brakuje jeszcze ramek na zegary no i klimy :chytry: dziwne że nie dodali do skóry , chyba że sam wkładałeś fotele :przebiegly:[br]Dopisany: 13 Maj 2009, 07:58_________________________________________________Dibo, takie sobie załóż : http://www.a4-klub.pl/smf/all_sprzedam_nakladki_na_pedaly_audiwvseatskoda-t79727.0.html :cool1:

Opublikowano

lato 35stopni, bez klimy, skóra na siedzeniach i jajka pływają.

zamiast ładowac kase w wygląd powinieneś klime zrobić :good:, nie wyobrażam sobie jazdy bez klimy szczególnie na fotelach skórzanych.

Opublikowano
  • Autor

keżor odnośnie nakładek to takie właśnie będę kupował, tylko bliżej zimy :wink4: Te co mam teraz były razem z samochodem i są do wywalenia. Poprostu o takich mniejszych planach jak nakładki czy obicia boczków nie pisałem w planach. Ramek na zegary narazie nie zakładam bo będę wymieniał licznik na FISa więc nie ma sensu. Co do skóry to była dokładana, masz listę modyfikacji w pierwszym poście :wink4: Odbyłem konsultację z paroma osobami co mają skórę bez klimy i się na nią zdecydowałem. Co do samej klimy to mam okazję czasami jeździć samochodami z nią i jakoś dla mnie nie jest niezbędna. W lecie wolę jeździć z odsuniętymi szybami i szyberdachem. Klima przydaje się głównie w korkach i zaraz jak wsiądziesz do samochodu który stał kilka godzin na słońcu. Bardziej brakuje mi Turbo i Quattro niż klimy.

Opublikowano

Szyber jest fajny do turlania sie 60km/h, pozniej ani otwarte szyby, ani szyber sie nie nadaja :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Flyer tu masz rację, przy czym daje radę tak do 80 km/h :wink4: Co do skóry bez klimy ostatnio auto stało trochę w słońcu i powiem Wam że nie jest tak źle. Miałem obawy że może być gorzej ale przekonałem się i jestem zadowolony :good:

Opublikowano
:shocked: :shocked: :blink: :blink: ja muszę 10min wcześniej na LO* klimę ustawić bo by mi się jajka usmażyły , taki skwar w środku
Opublikowano
  • Autor

Ive ja zostawiam uchylony szyber dach i nie ma takiej duchoty w środku a skwar bez uchylonego dachu to będzie nieważne czy jest skóra czy nie.

Opublikowano

Ive ja zostawiam uchylony szyber dach i nie ma takiej duchoty w środku a skwar bez uchylonego dachu to będzie nieważne czy jest skóra czy nie.

nie znasz, ludzi , poczekaj aż Ci ktoś nasika przez ten luft do auta . niestety taki kraj :( a na spocie przez uchylony dach otworzyliśmy bejzbolem auto jak nam sie kluczyki zatrzasneły w aucie , także ja sie wole posmażyć troche :confused4:
Opublikowano
  • Autor

nie znasz, ludzi , poczekaj aż Ci ktoś nasika przez ten luft do auta . niestety taki kraj :( a na spocie przez uchylony dach otworzyliśmy bejzbolem auto jak nam sie kluczyki zatrzasneły w aucie , także ja sie wole posmażyć troche

:shocked: