krzyskg Opublikowano 4 Marca 2023 Opublikowano 4 Marca 2023 Witam. Dziś wymieniałem rozrzad w 2.0 alt. I ma. Pytanie o bolączkę,jak dziada odpowietrzyć żeby grzał ten na postoju a nie tylko w trakcie jazdy. Kiedyś z tym walczyłem ponad tydzień,ale niewiem jak to zrobiłem. Pomocy a4 b6
Langista Opublikowano 4 Marca 2023 Opublikowano 4 Marca 2023 (edytowane) Zdejmij wąż z nagrzewnicy, ten górny z otworem, specjalnie do odpowietrzania jest. Zdejmujesz do momentu, w którym fabryczny otwór w wężu zejdzie z rurki powrotnej nagrzewnicy, nie trzeba zdejmować całego węża przez co nie ucieka cały płyn i można w ten sposób łatwo go odpowietrzyć. Edytowane 4 Marca 2023 przez Langista 1
krzyskg Opublikowano 4 Marca 2023 Autor Opublikowano 4 Marca 2023 12 minut temu, Langista napisał(a): Zdejmij wąż z nagrzewnicy, ten górny z otworem, specjalnie do odpowietrzania jest. Zdejmujesz do momentu, w którym fabryczny otwór w wężu zejdzie z rurki powrotnej nagrzewnicy, nie trzeba zdejmować całego węża przez co nie ucieka cały płyn i można w ten sposób łatwo go odpowietrzyć. Na zimnym to zrobić czy na ciepłym?
OLIVER Opublikowano 4 Marca 2023 Opublikowano 4 Marca 2023 (edytowane) Najpierw musisz odpowietrzyć układ chłodzenia nagrzej silnik do 90* tak by otworzył się termostat i odpowietrzył się układ chłodzenia . Potem odkręcasz zbiorniczek wyrównawczy i podwieszasz go jak najwyżej (ile się da ) potem z suwasz węża zrurki nagrzewnicy j(tak ja radzi Ci Langista ) Po odprowadzeniu powietrza z nagrzewnicy nasuwasz węża na miejsce zakładasz obejmę , przykręcasz zbiorniczek , uzupełniasz płyn i cieszysz się ciepełkiem ...? dobrze mieć kogoś do pomocy by jak z suniesz węża popuścił korek w zbiorniczku . Uwaga by się nie poparzyć gorącym płynem !!!!... Ja tak robię i nie mam żadnego problemu ... Edytowane 4 Marca 2023 przez OLIVER 1
krzyskg Opublikowano 4 Marca 2023 Autor Opublikowano 4 Marca 2023 Plyn mi wyleci jak będzie odkręcony korek po jakimś czasie
krzyskg Opublikowano 4 Marca 2023 Autor Opublikowano 4 Marca 2023 1 minutę temu, krzyskg napisał(a): Plyn mi wyleci jak będzie odkręcony korek po jakimś czasie Teraz rozumie,że cały zbiorniczka podwiesić:D
krzyskg Opublikowano 4 Marca 2023 Autor Opublikowano 4 Marca 2023 Już jest ok. Jednak sam się odpowietrzyl
krzyskg Opublikowano 5 Marca 2023 Autor Opublikowano 5 Marca 2023 nic z tego..dziś znowu to samo..na postoju nie grzał. Dodam że mam lpg
Rekomendowane odpowiedzi