siumek Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Witam!!! Wymienia ktoś kiedyś uszczelki w docisku hamula tylnego?? Pekłą mi osłona tłoczka i syfu sie nazbierało aż kolo zblokowało,teraz chce ją wymienić ale bardzo nie wiem jak. Kupiłem już zestaw naprawczy.
adadur Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 A mógłbyś zapodać fotki tego zestawu - co w jego skład wchodzi.
szogun0 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Ja wymieniałem. Musisz odkręcić cały zacisk, wziąć go na stół wypchnąć tłoczek. Potem zakładasz nowe uszczelki i tą gumę-prochownik w zacisku, wkładasz tłoczek. Wciskasz go delikatnie a potem wkręcasz.
siumek Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Ale czy tłocze wystarczy wypchnąć czy trzeba go wykrecić?? Zrobił bym zdjęcie ale apara porzyczłem kumplowi. [ Dodano: 06-04-2007, 21:22 ] W zestwaie jest 5 uszczelek i jeszcze 2 na prowadnice.
szogun0 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Na samym początku trzeba go docisnąć do tej śruby a potem to już wkręcać.
Gość zdeniu Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 jeżeli zablokowało Ci aż koło to podejrzewam że zapiekł ci się tłoczek i sama wymiana uszczelek nie pomoże trzeba bedzie wymienic cały tłoczek gdyz na starym pewnie beda wżery ale wszystko się okaże jak rozbierzesz ten caly bajzel
siumek Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Wymieniłem już uszczelnienia tłoczka i wszystko gara.Tłoczek na szczeście nie był uszkodzony. Dzięki wszystkim za współprace
Rekomendowane odpowiedzi