Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Klima nie działa, a czynnik jest

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Musisz gdzieś podjechać odciągnąć czynnik inaczej nie wymienisz dyszy i osuszacza,mi znajomy odciągnął czynnik,pomontowałem wszystko sobie sam i później napełnił,mam do niego ze 300m także nie było problemu

Opublikowano

Te zestawy są chyba tylko do uzupełnienia

Opublikowano
11 godzin temu, greg2505 napisał(a):

dokładnie... kiedyś duda z tvn turbo reklamował zestaw do nabicia od zera, ale dla mnie (wykształcenie o tym profilu i trochę lat w pracy klimie) to po prostu herezja...

@Andrzejgruz a co z tymi temperaturami tych rurek, przewodów co przechodzą przez gródź do parownika? dotykałeś ręką?

Opublikowano
11 godzin temu, greg2505 napisał(a):

Te zestawy to oszustwo i wiążące się z  tym niebezpieczeństwo stosowania ich. W tych pojemnikach nie ma czynnika R134a czy R1234yf tylko zazwyczaj Propan-Butan. 

Opublikowano
19 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Te zestawy to oszustwo i wiążące się z  tym niebezpieczeństwo stosowania ich. W tych pojemnikach nie ma czynnika R134a czy R1234yf tylko zazwyczaj Propan-Butan. 

Nigdy tego nie stosowałem i nie zamierzam, szczerze to nie interesowałem się takimi zestawami ,ale dobrze wiedzieć co to za syf i przestrzegać przed stosowaniem innych

Edytowane przez greg2505

Opublikowano
2 godziny temu, greg2505 napisał(a):

Nigdy tego nie stosowałem i nie zamierzam, szczerze to nie interesowałem się takimi zestawami ,ale dobrze wiedzieć co to za syf i przestrzegać przed stosowaniem innych

dobijanie gazu to tylko manometry i prawdziwy czynnik, najlepiej przez chłodziarza... natomiast gdy zero czynnika, zawsze azot, test szczelności, próżnia i czynnik... a nie od razu czynnik z dezodoranta...

Opublikowano
18 minut temu, sahipp napisał(a):

dobijanie gazu to tylko manometry i prawdziwy czynnik, najlepiej przez chłodziarza... natomiast gdy zero czynnika, zawsze azot, test szczelności, próżnia i czynnik... a nie od razu czynnik z dezodoranta...

Ja wiem jak to się robi ,pod nosem mam znajomego który się tym trudni

Opublikowano
  • Autor

Byłem u znajomego mechanika, sprawdził poziom czynnika 140 g, ściągnął go i wymiennie skraplacz, osuszacz i dyszę i podjadę do niego zeby mi dobił do pełna i powinno hulać. Więc temat będzie raczej do zamkniecia, ale za kilka dni dam znac czy pomoglo :)

Opublikowano
  • Autor

Wymieniony osuszacz, dysza oraz skraplacz i jutro jedzie na nabicie klimy, tylko mnie martwi błąd 00819 bo wcześniej błędu nie było i się zastanawiam czy ten błąd to efekt braku czynnika czy sie uj***ł czujnik wysokiego ciśnienia. Bo czynnika nie ma a np mogę wyłączyć econ .

Edytowane przez Andrzejgruz

Opublikowano
  • Autor
  • Rozwiązanie

Problem rozwiązany, klima nie chodziła bo nie było czynnika a sam układ miał mikro pękniecie. Wymieniony skraplacz, osuszacz, dysza, sprawdzana szczelność azotem nic nie ubyło. A czujnik świecił bład bo nie było czynnika. Temat rozwiązany, do zamknięcia.