Sebax88x Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Cześć, Mam pytania odnośnie demontażu kompresora w Audi A4 B7 2.0 TFSI. Czy aby wymontować sprężarkę wystarczy zdjąć pasek, 2 śruby mocujące i 2 śruby od węży? Czy trafię na jakieś blokady podczas wyjmowania go? Śruby od węży są montowane na torx, ale jaki jest jego rozmiar? Warto dzień wcześniej potraktować te śruby WD40? Z góry dziękuję za pomoc
Langista Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Opublikowano 25 Kwietnia 2023 WD40 nie pomoże, tam jest torx 45-50.
Sebax88x Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Cholera, niedobrze. Śruby są już dość mocno zorane. Jest na nie jakiś dobry sposób żeby odkręciło sie bez ich uwalenia?
Langista Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Powinny się odkręcić bez problemu, zadbaj tylko aby dobrze wyczyścić gniazdo. 1
Sebax88x Opublikowano 4 Maja 2023 Autor Opublikowano 4 Maja 2023 Poszło bez problemu, kupiłem nowe, porządne torxy i zaatakowałem śruby węży od góry. Śruby trzymające sprężarkę też odkręciłem bez najmniejszego problemu
Rekomendowane odpowiedzi