adioss995 Opublikowano 2 Lipca 2023 Opublikowano 2 Lipca 2023 Tak jak w opisie w gr 15 w 2 okienku czyli na 2 cyl zlicza mi wypadanie czy spalanie stukowe na pb czasami do 10 naliczy a na lpg jest tak raz na jakiś czas w grupie 20 jest wszystko okej na pb i lpg na logach dynamicznych przepływka ok nowa oryginalna tak samo sonda gaz wyregulowany w gr 32 wskazania w 1 okienku -1 w drugimi -4 auto ma moc nie szarpie na lpg i pb na postoju też jest okej może czasami można usłyszeć z wydechu pyknięcie i wtedy licznik naliczy stuk temp płynu wskazuje po nocy temp otoczenia pompa sai wyłączona cewki zamieniałem miejscami swiece nowe cewki jeszcze oryginalne ponad 300 nalotu ale nic sie nie zamienia po zamianie jakieś pomysły ? może nowe cewki kupić już ?
adioss995 Opublikowano 2 Lipca 2023 Autor Opublikowano 2 Lipca 2023 no tyle co zdążyłem nią poruszać tylko
Langista Opublikowano 2 Lipca 2023 Opublikowano 2 Lipca 2023 Sprawdź czy piny nie są uszkodzone i czy zatrzaski są ok, czy nie ma po drodze do ECU przerwanych tych przewodów.
3r4 Opublikowano 3 Lipca 2023 Opublikowano 3 Lipca 2023 wtrysk też może padać jak po zmianie miejsca świece i cewki nic nie dały
adioss995 Opublikowano 3 Lipca 2023 Autor Opublikowano 3 Lipca 2023 Tylko ze na lpg problemu prawie nie ma też wylapie ale rzadko
pelonek1 Opublikowano 3 Lipca 2023 Opublikowano 3 Lipca 2023 8 minut temu, adioss995 napisał(a): Tylko ze na lpg problemu prawie nie ma też wylapie ale rzadko To zamień miejscami jeszcze wtrysk benzyny.
adioss995 Opublikowano 5 Lipca 2023 Autor Opublikowano 5 Lipca 2023 cewki ngk czy beru czy jeden chu..
Langista Opublikowano 5 Lipca 2023 Opublikowano 5 Lipca 2023 Niby powinny być beru ale wiadomo jak to dzisiaj jest..
pelonek1 Opublikowano 5 Lipca 2023 Opublikowano 5 Lipca 2023 Cewki podmieniałeś i nic się nie zmieniło więc po co chcesz je zmienić?
adioss995 Opublikowano 5 Lipca 2023 Autor Opublikowano 5 Lipca 2023 przy kostce na drugim cyl znalazłem takie coś widać ze było tutaj coś robione poprzerywane nie jest może to mieć wpływ ze tak skaczą te wskazania na 2 cyl ? można to naprawić czy nowe ? gdy ruszam tymi kablami nic sie nie dzieje wskazania w 26 gr
Mariusz96 Opublikowano 27 Października 2023 Opublikowano 27 Października 2023 W dniu 5.07.2023 o 20:09, adioss995 napisał(a): przy kostce na drugim cyl znalazłem takie coś widać ze było tutaj coś robione poprzerywane nie jest może to mieć wpływ ze tak skaczą te wskazania na 2 cyl ? można to naprawić czy nowe ? gdy ruszam tymi kablami nic sie nie dzieje wskazania w 26 gr Witam. Poradziłeś sobie kolego z tym problemem ?
Langista Opublikowano 28 Października 2023 Opublikowano 28 Października 2023 (edytowane) O kurczaczki, ominęło mnie powiadomienie z tego. Co do Autora, ewidentnie jest problem z wiązką. Rozpruć całą wiązkę do kilku cm od złączenia z inną i sprawdzić kable, potem zastosować zestaw naprawczy wiązek, na allegro po wpisaniu numeru wtyczki są całe nowe + piny i gumki. Edytowane 28 Października 2023 przez Langista 1
Mariusz96 Opublikowano 1 Listopada 2023 Opublikowano 1 Listopada 2023 W dniu 28.10.2023 o 08:12, Langista napisał(a): O kurczaczki, ominęło mnie powiadomienie z tego. Co do Autora, ewidentnie jest problem z wiązką. Rozpruć całą wiązkę do kilku cm od złączenia z inną i sprawdzić kable, potem zastosować zestaw naprawczy wiązek, na allegro po wpisaniu numeru wtyczki są całe nowe + piny i gumki. Witam . A prawidłowe wskazania w tym bloku 26 powinny być mniej więcej równe ?
Langista Opublikowano 1 Listopada 2023 Opublikowano 1 Listopada 2023 Dobrze by było, ale zużycie cewek robi swoje i wskazania raczej nigdy równe nie będą.
Rekomendowane odpowiedzi