wadza Opublikowano 5 Lipca 2023 Autor Opublikowano 5 Lipca 2023 Odpowiedź Pewnie nowe osram xenarc będą świeciły lepiej niż te stare co mam
Muskel1 Opublikowano 5 Lipca 2023 Opublikowano 5 Lipca 2023 Wszystko zależy od tego ile roboczogodzin mają Twoje żarniki. Z biegiem czasu żarniki tracą na jasności, aż pod koniec ich żywotu słabo świecą i zmieniają barwę światła na różową. Obojętnie jakie żarniki teraz wsadzisz, będą one świeciły lepiej niż te, które teraz w lampach siedzą. Nowe żarniki osiągną swoją ostateczną temperaturę (barwę) światła i jasność po ok. 15 godz. pracy.
Lolek Opublikowano 6 Lipca 2023 Opublikowano 6 Lipca 2023 12 godzin temu, wadza napisał(a): Gdzie je zakupiłeś? Allegro? Stacjonarnie w hurtowni motoryzacyjnej
wadza Opublikowano 6 Lipca 2023 Autor Opublikowano 6 Lipca 2023 O tych osram mowa? Żarówki OSRAM D3S Cool Blue Intense NextGen 6200K Duo Box NOCAR.PL Najlepszy sklep motoryzacyjny w Polsce. Żarówki, wycieraczki, chemia, oleje i wiele więcej. Sprawdź teraz.
wadza Opublikowano 6 Lipca 2023 Autor Opublikowano 6 Lipca 2023 Kupował ktoś na nocar.pl? Osram cool blue są ze zniżką za 530 2szt a philips 520 za 2szt.
Muskel1 Opublikowano 9 Lipca 2023 Opublikowano 9 Lipca 2023 W dniu 5.07.2023 o 21:14, wadza napisał(a): A te osramy maja homologacje? Nie oślepiają innych kierowców? Zastanawiam się nad tymi osram i philips white vision Jasne że mają. To nie są jakieś chińskie zenony. Wszystko legalnie z numerem homologacji i nie oślepiają, pod warunkiem oczywiście, że lampy są prawidłowo ustawione.
Muskel1 Opublikowano 9 Lipca 2023 Opublikowano 9 Lipca 2023 W dniu 5.07.2023 o 21:15, wadza napisał(a): Jak z żywotnością tych osram? CBI miałem w kilku pojazdach, zarówno w wersji D1S jak i później w D3S i gdy sprzedawałem auta po kilku latach używania, żarniki nadal były te same i świeciły jasno. Żarniki mają żywotność około 2000 roboczogodzin. W tym czasie tracą z biegiem czasu na jasności. Gdy założymy, że jeździsz 2 godz dziennie na światłach, to osiągniesz te 2000 h po prawie 3 latach (przy czym wątpię abyś używał świateł codziennie przez 2 godz.) Na żywotność żarników duży wpływ ma ich częsty zapłon. Czym częściej zaświecasz światła mijania tym szybciej kończy się ich żywot.
madgra Opublikowano 9 Lipca 2023 Opublikowano 9 Lipca 2023 a jak te osram podczas deszczu i zimą się sprawują bo na yt tylko w normalnych warunkach pokazane
Rozwiązanie Muskel1 Opublikowano 9 Lipca 2023 Rozwiązanie Opublikowano 9 Lipca 2023 14 minut temu, madgra napisał(a): a jak te osram podczas deszczu i zimą się sprawują bo na yt tylko w normalnych warunkach pokazane Lepiej niż OEM 4200K.
MasterCX Opublikowano 17 Lipca 2023 Opublikowano 17 Lipca 2023 Niby żarówki wypalają się powoli, a mi od razu zgasła i żarówka pękła dlaczego tak ?
Muskel1 Opublikowano 17 Lipca 2023 Opublikowano 17 Lipca 2023 (edytowane) 2 minuty temu, MasterCX napisał(a): Niby żarówki wypalają się powoli, a mi od razu zgasła i żarówka pękła dlaczego tak ? Kiepska jakość, plagiat, uszkodzenie mechaniczne, odciski palców na szklanej kolbie itd... przyczyn może być wiele. Edytowane 17 Lipca 2023 przez Muskel1
Rekomendowane odpowiedzi