Jarex55B7 Opublikowano 11 Lipca 2023 Opublikowano 11 Lipca 2023 Witam, już powoli brakuje mi sił. Mam problem z dystansami do swojej a4. Kupiłem już 3 komplet i dalej nie pasuje idealnie. Albo jest luz między dystansem a piasta i dystansem a felga albo do felgi dystans pasuje idealnie ale na piaście ma delikatny luz. Czy możliwe żeby korozja zadziała i piasta straciła swój nominalny wymiar? Audi A4 b7, dystanse 57.1mm otwór centrujący felgi posiadają pierścienie ale gdy założę same felgi to siedzą ciasno i nie mam luzu.
Langista Opublikowano 11 Lipca 2023 Opublikowano 11 Lipca 2023 A spróbuj kupić pierścienie centrujące i załóż je między piastę a dystans w zestawie, co pasuje idealnie do felg. W innym przypadku trzeba zmierzyć i dać do tokarza żeby wyrobił krążki.
Jarex55B7 Opublikowano 11 Lipca 2023 Autor Opublikowano 11 Lipca 2023 To wtedy chyba muszę kupić dystanse z większym otworem centrujacym żeby założyć pierścienie
Langista Opublikowano 11 Lipca 2023 Opublikowano 11 Lipca 2023 Te pierścienie to groszowe sprawy a może akurat pomogą.
Jarex55B7 Opublikowano 11 Lipca 2023 Autor Opublikowano 11 Lipca 2023 Pierścienie tak ale do tych dystansów nie założę bo otwór mają teoretycznie 57.1 więc musiałbym kupić z nieco większym otworem centrujacym dystanse
Rekomendowane odpowiedzi