sol321 Opublikowano 19 Lipca 2023 Opublikowano 19 Lipca 2023 Cześć Zauważyłem u siebie w samochodzie wyciek oleju z przodu z prawej strony. Po odkręcaniu dolnej osłony tak to wygląda. Olej był w zaznaczonych kolorem miejscach. Jakieś pomysły skąd wycieka?
Langista Opublikowano 19 Lipca 2023 Opublikowano 19 Lipca 2023 Uszczelniacz wału korbowego lub z góry z pokrywy zaworów ścieka, trzeba by zdjąć osłony rozrządu i obejrzeć.
sol321 Opublikowano 19 Lipca 2023 Autor Opublikowano 19 Lipca 2023 Może faktycznie trzebaby było wymienić uszczelkę pokrywy zaworów. Wokół widać że jest zapocone. Koło wlewu to samu. A z przodu jakby pozostałości zacieku?
sol321 Opublikowano 20 Lipca 2023 Autor Opublikowano 20 Lipca 2023 Dzięki kolego Langista, mechanik dzisiaj powiedział dokładnie to co Ty z większym naciskiem na uszczelnienie wału korbowego. Akurat byłem umówić się na wymianę rozrządu to przy okazji załatwi wyciek. Wydaje się że obędzie się bez ydawanie jakichś dużych kwot. Wstępnie powiedział 1500zł rozrzad + uszczelnienie wału. Kwota ok ?
Langista Opublikowano 20 Lipca 2023 Opublikowano 20 Lipca 2023 (edytowane) Kwota ok ale to uszczelnienie wału może kolejne 200-300 zł wynieść. Edytowane 20 Lipca 2023 przez Langista
jozwiak201 Opublikowano 12 Maja Opublikowano 12 Maja @sol321 i co było ostatecznie ? uszczelnienie wału korbowego czy z spod pokrywy bo mam tą samą sytuację i szukam co może być winne.
Rekomendowane odpowiedzi