Opublikowano 27 Lipca 20232 l Witam. Czy ktoś używał tego modułu? Chciałabym aktywować asystenta kierowcy, wiedzę że jest taka opcja. Czy będzie widoczny również w menu MMI?
Opublikowano 27 Lipca 20232 l Jak chcesz rozwalić sobie kodowania i później szukać przyczyny licznych błędów to jak najbardziej. Omijaj szerokim łukiem.
Opublikowano 27 Lipca 20232 l nie uruchamiaj line assist, do jego obsługi potrzebna jest odpowiednia manetka (lewa manetka kierunków z przełącznikiem, wymienia się komplet na obie strony) bez manetki lane assist będzie cały czas włączone a tak się nie da jeździć, z resztą jest już o tym dużo na forum
Opublikowano 27 Lipca 20232 l witam terz chcialem aktywowac lane asistans manetke dokupilem ale przy kodowaniu napotkalem blad w09 bit 5-7 jest 00 TNF ,not actiwe niemoge przejsc dalej co to jest jak to zmienic
Opublikowano 27 Lipca 20232 l 21 minut temu, bajerek napisał(a): witam terz chcialem aktywowac lane asistans manetke dokupilem ale przy kodowaniu napotkalem blad w09 bit 5-7 jest 00 TNF ,not actiwe niemoge przejsc dalej co to jest jak to zmienic O jakim Aucie mowa? Uzupełnij proszę poprawnie profil.
Opublikowano 27 Lipca 20232 l 8 minut temu, Muskel1 napisał(a): O jakim Aucie mowa? Uzupełnij proszę poprawnie profil. audi q5 2017
Opublikowano 27 Lipca 20232 l 15 minut temu, bajerek napisał(a): audi q5 2017 Wiec uzupełnij proszę poprawnie. Poza tym w którym Byte w sterowniku próbujesz kodować?
Opublikowano 27 Lipca 20232 l 5 minut temu, Muskel1 napisał(a): Wiec uzupełnij proszę poprawnie. Poza tym w którym Byte w sterowniku próbujesz kodować? zgodnie MUSKEL z twoimi instrukcjami w 9 ce asystenta swiatel a w 5f lane asistent ale cos mi nieidzie ani jedno ani drugie jestem poczatkujacy vcds mam hex-v2
Opublikowano 27 Lipca 20232 l To coś robisz źle. Przeczytaj jeszcze raz dokładnie instrukcję i wykonaj krok po kroku ponownie.
Opublikowano 27 Lipca 20232 l Autor A dlaczego twierdzicie że nieda się jeździć z włączonym cały czas. Z tego co wiem załącza się przy 60 km/h. Jeździłem w Hyundai i nie było żadnego problemu. Delikatna ingerencja. Pozdrawiam
Opublikowano 27 Lipca 20232 l Jak już pisałem w którymś temacie, auto nie zawsze czyta dobrze pasy. Na autostradę jest to może i fajna opcja (nie mogę się przyczepić do działania w dobrych warunkach), ale jadąc w zimę po mieście skręcał mi sam na krawężniki i wysepki. Chociaż w ogóle według mnie to jest najbardziej zbędna opcja wyposażenia. I tak nie można na tym polegać, a tylko może doprowadzić do mniejszego skupienia na drodze w trasie.
Opublikowano 27 Lipca 20232 l Godzinę temu, kojott napisał(a): A dlaczego twierdzicie że nieda się jeździć z włączonym cały czas. Z tego co wiem załącza się przy 60 km/h. Jeździłem w Hyundai i nie było żadnego problemu. Delikatna ingerencja. Pozdrawiam można to wyłączyć za pomocą obd ( wiadomo uciążliwe ) można też wcisnąć przycisk od poślizgu ( tempomat wtedy nie działa ) Mi to ogólnie nie przeszkadza , w mieście się nie włącza na autostradzie pomaga . Ale w swoim czasie planuje dodać manetkę
Opublikowano 28 Lipca 20232 l Autor 16 godzin temu, Lukaa5 napisał(a): można to wyłączyć za pomocą obd ( wiadomo uciążliwe ) można też wcisnąć przycisk od poślizgu ( tempomat wtedy nie działa ) Mi to ogólnie nie przeszkadza , w mieście się nie włącza na autostradzie pomaga . Ale w swoim czasie planuje dodać manetkę Po wyłączeniu esp asystent nie działa?
Opublikowano 28 Lipca 20232 l W dniu 27.07.2023 o 18:13, Muskel1 napisał(a): To coś robisz źle. Przeczytaj jeszcze raz dokładnie instrukcję i wykonaj krok po kroku ponownie. ok