Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak aktywować Lane assist w module Carista ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czy ktoś używał tego modułu? Chciałabym aktywować asystenta kierowcy, wiedzę że jest taka opcja. Czy będzie widoczny również w menu MMI?

Opublikowano

Jak chcesz rozwalić sobie kodowania i później szukać przyczyny licznych błędów to jak najbardziej.

Omijaj szerokim łukiem. 

Opublikowano

nie uruchamiaj line assist, do jego obsługi potrzebna jest odpowiednia manetka (lewa manetka kierunków z przełącznikiem, wymienia się komplet na obie strony)

bez manetki lane assist będzie cały czas włączone a tak się nie da jeździć, z resztą jest już o tym dużo na forum

Opublikowano

witam terz chcialem aktywowac lane asistans manetke dokupilem ale przy kodowaniu napotkalem blad w09 bit 5-7 jest 00 TNF ,not actiwe niemoge przejsc dalej co to jest jak to zmienic

Opublikowano
21 minut temu, bajerek napisał(a):

witam terz chcialem aktywowac lane asistans manetke dokupilem ale przy kodowaniu napotkalem blad w09 bit 5-7 jest 00 TNF ,not actiwe niemoge przejsc dalej co to jest jak to zmienic

O jakim Aucie mowa?

Uzupełnij proszę poprawnie profil.

Opublikowano
8 minut temu, Muskel1 napisał(a):

O jakim Aucie mowa?

Uzupełnij proszę poprawnie profil.

audi q5 2017

Opublikowano
15 minut temu, bajerek napisał(a):

audi q5 2017

Wiec uzupełnij proszę poprawnie.

Poza tym w którym Byte w sterowniku próbujesz kodować?

Opublikowano
5 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Wiec uzupełnij proszę poprawnie.

Poza tym w którym Byte w sterowniku próbujesz kodować?

zgodnie MUSKEL z twoimi instrukcjami w 9 ce asystenta swiatel a w 5f lane asistent ale cos mi nieidzie ani jedno ani drugie jestem poczatkujacy vcds mam hex-v2

Opublikowano

To coś robisz źle. Przeczytaj jeszcze raz dokładnie instrukcję i wykonaj krok po kroku ponownie.

Opublikowano
  • Autor

A dlaczego twierdzicie że nieda się jeździć z włączonym cały czas. Z tego co wiem załącza się przy 60 km/h. Jeździłem w Hyundai i nie było żadnego problemu. Delikatna ingerencja. Pozdrawiam

Opublikowano

Jak już pisałem w którymś temacie, auto nie zawsze czyta dobrze pasy. Na autostradę jest to może i fajna opcja (nie mogę się przyczepić do działania w dobrych warunkach), ale jadąc w zimę po mieście skręcał mi sam na krawężniki i wysepki. 

Chociaż w ogóle według mnie to jest najbardziej zbędna opcja wyposażenia. I tak nie można na tym polegać, a tylko może doprowadzić do mniejszego skupienia na drodze w trasie.

Opublikowano
Godzinę temu, kojott napisał(a):

A dlaczego twierdzicie że nieda się jeździć z włączonym cały czas. Z tego co wiem załącza się przy 60 km/h. Jeździłem w Hyundai i nie było żadnego problemu. Delikatna ingerencja. Pozdrawiam

można to wyłączyć za pomocą obd ( wiadomo uciążliwe ) można też wcisnąć przycisk od poślizgu ( tempomat wtedy nie działa )

Mi to ogólnie nie przeszkadza , w mieście się nie włącza na autostradzie pomaga . 

Ale w swoim czasie planuje dodać manetkę 

Opublikowano
  • Autor
16 godzin temu, Lukaa5 napisał(a):

można to wyłączyć za pomocą obd ( wiadomo uciążliwe ) można też wcisnąć przycisk od poślizgu ( tempomat wtedy nie działa )

Mi to ogólnie nie przeszkadza , w mieście się nie włącza na autostradzie pomaga . 

Ale w swoim czasie planuje dodać manetkę 

Po wyłączeniu esp asystent nie działa?

Opublikowano

tak

Opublikowano
W dniu 27.07.2023 o 18:13, Muskel1 napisał(a):

To coś robisz źle. Przeczytaj jeszcze raz dokładnie instrukcję i wykonaj krok po kroku ponownie.

ok