Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Migająca dioda w guziku od haka w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio chcialem sprawdzic działanie haka.Wszystko poszlo zgodnie ze sztuka.Przy nacisnieciu zostal wysuniety a nastepnie go zblokowalem.Kolejny raz wciasnalem guzik i odskoczyl w dol i go zlozylem.Wchodze do auta i widze zolta kontrolke i komunikat ze zdjecia.Dioda led caly czas mruga i obojetnie czy hak jest zlozony czy nie to nie chce zgasnac i wybija ten blad.Podpiecie pod komputer nie pokazuje nic .Co to moze byc?

20230728_193727.jpg

Opublikowano

Otwórz i zamknij kilka razy. Może kontakt blokowania haka nie łączy

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Faktycznie cos musialo sie "zapiec" ,bo wiązka zostala sprawdzona i wszystko bylo git. Całość mechanicznych elemantow dodatkowo zostala potraktowana specjalnym preparatem i co ciekawe zniknął blad w momencie jak hak byl wysuniety a dalej pokazywal kiedy go chowalem.Na drugi dzien kilka razy wypinalem i chowalem i zaskoczylo.Juz nie pokazuje bledow :)

• 2 lata później...
Opublikowano

Cześć,

podpinam się do tego tematu, bo mam podobny problem a nie chcę zakładać nowego wątku. W moim A4 B9 z 2016 roku mam podobny problem z migającą diodą na przycisku od haka, z tym że po pewnej przygodzie wiem, że żeby było bezpiecznie to dioda jednak musi się świecić w zależności czy hak jest złożony czy rozłożony - jeżeli miga, to wiem że jest coś nie tak.

Kiedyś, przy montażu bagażnika dachowego nie wiedząc jak działa ta dioda rozłożyłem hak, hak teoretycznie się zblokował ale nie zauważyłem, że dioda cały czas miga sygnalizując że coś poszło nie tak. Zamontowałem bagażnik rowerowy na kulę i dobrze, że chcąc sprawdzić poprawność zamontowania bagażnika na haku "powiesiłem" się na bagażniku, który po większym nacisku się złożył (tzn. hak się złożył) - a ja oberwałem trochę po twarzy przez konstrukcję bagażnika. Ale lepiej że wtedy niż na drodze z rowerami...

Teraz już wiem, że przy rozkładaniu i składaniu haka poprawność jego rozłożenia i złożenia sygnalizuje świecąca (a nie migająca) dioda.

Problem mam tylko taki, że od początku zakupu auta jest kłopot i hak nie zawsze chce "załapać" gdy się go rozkłada albo składa - teoretycznie wydaje się, że trzyma się i wszystko jest okej, ale dioda mimo wszystko miga. Dopiero po kilkukrotnym wciśnięciu przycisku i powtarzaniu czynności, za którymś razem załapie (nie ma znaczenia czy go rozkładam czy składam). O ile mało z haka korzystałem, to teraz korzystam więcej i jest to trochę denerwujące.

Czy ktoś miał podobny problem i wie, gdzie mogę zajrzeć i co może powodować ten problem? Podejrzewam, że nie styka jakiś czujnik może na sprzęgle blokującym hak, tylko nie chcę tego rozbierać "na pałę" - czy ktoś się już z tym mierzył i wie, gdzie zajrzeć?

Edytowane przez jacob4187

Opublikowano

Rozłóż hak, wsuń się pod auto, ściągnij gumową osłonę sworznia, zrób zdjęcie sworznia jak poniżej i wrzuć je tutaj.

Screenshot_20260427_100920_Opera.jpg

Screenshot_20260427_100927_Opera.jpg

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano

Przesyłam fotkę, nie udało mi się zrobić tak dokładnie środka ale może będzie ok ;)

Przy okazji zobaczyłem ile tam mam rdzy, muszę to wyczyścić i przemalować..

PS. Gdy robiłem to zdjęcie to akurat 3 razy go składałem i rozkładałem i za każdym razem dioda zaświeciła..unnamed.jpg

Edytowane przez jacob4187

Opublikowano

Muszę widzec środek sworznia, bez tego nie da się jednoznacznie stwierdzić tego, co podejrzewam. Małym lusterkiem możesz sobie pomoc (od żony z puderniczki😃).

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mam podobny problem z tym że na rozłożonym dioda świeci i jest okej ale na złożonym miga i jest błąd na liczniku. Załączam zdjęcie jak jest rozłożony, widać że ktoś z tym już walczył. W module haka brak błędów

IMG_5493.PNG

Edytowane przez skrzypa

Opublikowano

Hak do wymiany. Jest na to TPI. Masz starą/felerną wersję.

Akcje serwisowe 66M6 oraz 66M7 na elektrycznie składany hak holowniczy A4 - Elektryka i Oświetlenie - Forum Audi A4 Klub Polska

Edytowane przez Muskel1