Kondi67 Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Cześć, chciałem zapytsać czy w B7 1.6 ALZ występował odbijak silnika z przodu? (Chodzi o tę łapę z gumą). Trochę za mocno buja mi silnik przy hamowaniu/przyśpieszaniu i zainteresowałem się tematem, ale jak zauważyłem w moim przypadku nie ma odbijaka z przodu i dlatego się zainteresowałem. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejK. Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2023 (edytowane) Chodzi Ci zapewne o tą przednią poduszkę silnika....tak masz ją, możesz też wejść pod auto i zerknąć, zresztą jak podniesiesz maskę to również ją widać. A tu masz przykładową aukcję z tą częścią: allegro.pl ALLEGRO.PL Edytowane 3 Sierpnia 2023 przez AndrzejK. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondi67 Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Hmm To dziwne bo nic takiego nie występuje w moim przypadku. Nawet nie ma w przednim pasie miejsca na zamontowanie łapy do odbijaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejK. Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Wiesz, nie znam tego silnika, ale jakoś musi być zawieszony....z boku, wiadomo na poduszkach+poduszka skrzyni z tyłu, a z przodu niby jakby się trzymał? W belce nie ma być żadnej łapy, jest ona przy silniku/misce przynajmniej u mnie, a w belce przedniej jest jakby gniazdo w które wchodzi ta poduszka/odbój. Zresztą w tym linku co Ci dałem jest uwzględniony Twój typ silnika, więc nie wiem. Musisz sobie sam zweryfikować ten temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W.W. Opublikowano 26 Września Udostępnij Opublikowano 26 Września W dniu 3.08.2023 o 17:42, Kondi67 napisał(a): Hmm To dziwne bo nic takiego nie występuje w moim przypadku. Nawet nie ma w przednim pasie miejsca na zamontowanie łapy do odbijaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W.W. Opublikowano 26 Września Udostępnij Opublikowano 26 Września Tak wygląda odbijak stary w gnieżdzie aluminiowym .Odkręcamy uchwyt z wkładem,wymieniamy wkład (zdj.1) Przykręcamy s powrotem i gotowe. Ori wkład to koszt rzędu max 30 pln. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi