mazur1990 Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Witam, rok temu miałem wymieniane tarcze i klocki przód. Od jakiegoś czasu zauważyłem, że podczas hamowania samochód raz hamuje mocniej raz słabiej. Kierownica przy hamowaniu nie drzy oraz pedał hamulca jest w jednym położeniu. Mam wrażanie jak by grubość tarcz w jednym miejscu była inna. Ktoś z Was miał taki problem?
A4b6quattro Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Znalazłem temat podobny, tylko że z b5, może coś pomoże 😉⤵️
luka_rm Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Kolego wyjmij klocki i wyczyść wszystko od nowa, możliwe że klocki stoją i nierówno biorą podczas hamowania, spróbuj zahamować pulsacyjnie naciskając że dwa razy pedał a potem dopiero wyhamuj równo naciskając pedał, pół roku u mnie tak było zanim doszedłem co jest zgrane, nagar z klocków i piach usypiska całe jarzma i wszystko stało, po wyczyszczeniu znów jest idealnie. Powodzenia
mazur1990 Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Lada moment mam wymianę płynów powiem mechanikowi aby mi to wyczyścił. Jak problem zniknie dam znać.
rafalthebest55 Opublikowano 15 Listopada 2023 Opublikowano 15 Listopada 2023 W dniu 23.08.2023 o 11:03, mazur1990 napisał(a): Lada moment mam wymianę płynów powiem mechanikowi aby mi to wyczyścił. Jak problem zniknie dam znać. I co udało się coś? wiesz co było przyczyną?
mazur1990 Opublikowano 3 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2023 W dniu 15.11.2023 o 20:47, rafalthebest55 napisał(a): I co udało się coś? wiesz co było przyczyną? Niestety nie. Mechanik niby wyczyścił ale nic to nie dało. Jeżdżę tak, co jakiś czas pulsuje ale nie zawsze.
Rekomendowane odpowiedzi