kubab5 Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Cześć, mam 1.6 mpi 102km (z tym, że w A3 8P) i ma strasznie krótką skrzynię. A czeka mnie trasa 400km w 4 osoby autostradą. I teraz takie pytanie przy 120km/h ma juz 4 tys obrotów pytanie czy jadąc całą trase koło 130kmh ponad 4 tys obrotów czy ten silnik to wytrzyma? I czy nie spali czasem z 10l/100km? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelonek1 Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Teraz, kubab5 napisał(a): pytanie czy jadąc całą trase koło 130kmh ponad 4 tys obrotów czy ten silnik to wytrzyma? I czy nie spali czasem z 10l/100km? Możesz i 90 albo i mniej jechać autostradą jak obawiasz się o kondycję silnika oraz o spalanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubab5 Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Mogę i jechać pociągiem ale nie o to chodzi na codzien jeżdżę innym autem gdzie przy 150kmh mam 3 tys obrotów a A3 nie jest moje i stąd to pytanie. Chce przejechać ten dystans we względnienaj krótszym czasie dlatego pytam o opinie jakie obroty uważacie za takie do przeżycia na taką trasę 400km na strzała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelonek1 Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Nic mu nie będzie, najwyżej spali więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi