SynKopa Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Wyskoczył mi błąd P200400 , błąd klap kolektora . Widziałem że do poprzednich silników dostępne były zestawy naprawcze , ale wśród pasujących motorów nie ma naszego CRT. Czy ktoś ogarniał ten temat - czy może pasują jednak te zestawy z poprzednich wersji 3.0 TDI ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Wrzuć pełny auto-scan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SynKopa Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2023 niestety mam tylko OBD11 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2023 OBD11 da się także wykonać auto-scan. Polecam zapoznać się z tym tematem. Opisałem tam co i jak należy wykonać. https://a4-klub.pl/topic/495823-instrukcja-jak-wykonać-protokół-diagnozy-auto-scan-za-pomocą-obdeleven/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SynKopa Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Dzięki, udało się, OBDeleven_Log.txt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2023 W naszych CRTC nie ma już jak w poprzednich 3.0 TDI klap kolektorów. Jedyna klapa jest w przepustnicy (nr 7 na poniższym rysunku). Raczej nie ma w tych silnikach usterek tej klapy. Najczęściej spowodowane jest to nagarem, co uniemożliwia pracę klapy. Rozbierz i wyczyść, z pewnością nagromadził się tam nagar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SynKopa Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Pokazałem mechanikowi co ma zrobić i faktycznie było sporo syfu. Po oczyszczeniu błąd udało się usunąć i już nie wrócił. Co więcej - wydaję mi się że mieście spalanie jest niższe . Jeszcze raz dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2023 30 minut temu, SynKopa napisał(a): Pokazałem mechanikowi co ma zrobić i faktycznie było sporo syfu. Po oczyszczeniu błąd udało się usunąć i już nie wrócił. Co więcej - wydaję mi się że mieście spalanie jest niższe . Jeszcze raz dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi