kamilloo2188 Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Cześć od jakiegoś czasu zaczęło mi trząść kierownicy w prawo i lewo nie wiecie co może być przyczyną ? Załączam filmik aczkolwiek nie wiem czy będzie to dobrze widać VID_20230827_081328.mp4
A4b6quattro Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Prawdopodobnie końcówki drążków do wymiany, woda dostała się pod gumy. Sprawdź również koła czy wyważone jak alusie to ,czy któraś nie jest krzywa i bije . Opony do sprawdzenia, może bombel wyszedł. Może być kilka przyczyn tego co masz , luzy w zawiasie równieź 😉
Langista Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Na prostej drodze zawieszenie musi być totalnie wywalone żeby chociaż przenosiło takie coś na kierownicę. Opony sprawdzić, może któraś na flaku albo uszkodzona. Jest tak na biegu przy dodawaniu gazu czy na luzie też?
kamilloo2188 Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Dzięki Na biegu jak i na luzie
kamilloo2188 Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Z tego co zauważyłem zawieszenie nie wydaje żadnych odgłosów, jest sztywne i zwarte
Elhape Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Równie dobrze może być łożysko w piaście. Najprościej było by podnieść auto i zobaczyć/pomacać/poruszać
afroo. Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Jeśli koła proste i wyważone to osadzenie felgi na piaście sprawdzić bo tak zachowuje się kierownica kiedy pierścienie centrujące są ujowej jakości i jest luz między otworem felgi, a kołnierzem piasty.
Rekomendowane odpowiedzi