GrzesMC Opublikowano 3 Maja 2009 Opublikowano 3 Maja 2009 Witam Ostatnio zauwazylem ze moja Audi 2.5 TDI gdy jest zimne kopci na ciemny niebiski kolor..gdy odpalam z rury leci czarny dymek. Ale gdy dodam gazu zaczyna leciec ciemny niebieski..i tak dopuki sie silnik nie zagrzeje:( gdy zlapie temperature dym zanika... wie ktos może co to jest?
danu44 Opublikowano 3 Maja 2009 Opublikowano 3 Maja 2009 Ja mam to samo, ale nie wiem co to moze byc.
truckmaniac Opublikowano 3 Maja 2009 Opublikowano 3 Maja 2009 Pewnie Ameryki nie odkryję, jak napiszę Tu raczej nikt nie wróży z fusów
mxzibi Opublikowano 4 Maja 2009 Opublikowano 4 Maja 2009 Użyjcie środka do czyszczenia pompowtrysków STP-pomaga
nike21 Opublikowano 4 Maja 2009 Opublikowano 4 Maja 2009 Użyjcie środka do czyszczenia pompowtrysków STP-pomaga AFB ani AFN nie ma pompowtryskow AKN tez nie... skoro dymi na niebiesko to pewnie oliwe przypala... nie masz ubytkow oleju? mi przy odpaleniu tez zakurzy ale na 2-3s pozniej nic...
Cristoforo Opublikowano 4 Maja 2009 Opublikowano 4 Maja 2009 początkowe objawy kopcenia raczej bywaja uzasadnione zwłaszcza jak ktos ma wywalonego kata lub zaslepiony EGR ja zapodałem sobie olej Motula i zapomniałem co to dymek przy odpalaniu :gwizdanie: czasem sie łapie i wychalam głowe i patrze czy cus puści jakiegos pawia z tyłu i nic ;(
nike21 Opublikowano 4 Maja 2009 Opublikowano 4 Maja 2009 ja mam zaslepiony EGR i tez latam na motulu... ale kazdy klekot przy starcie moze przykurzyc
GrzesMC Opublikowano 5 Maja 2009 Autor Opublikowano 5 Maja 2009 Użyjcie środka do czyszczenia pompowtrysków STP-pomaga AFB ani AFN nie ma pompowtryskow AKN tez nie... skoro dymi na niebiesko to pewnie oliwe przypala... nie masz ubytkow oleju? mi przy odpaleniu tez zakurzy ale na 2-3s pozniej nic... co do oleju to troszke dolewam bo mam maly wyciek spod miski olejowej(trzeba wymienic miske olejowa by wyciek zanikł, ale to przy nastepnej wymianie oleju). a gdzie jest w naszych jest EGR?
nike21 Opublikowano 5 Maja 2009 Opublikowano 5 Maja 2009 wyciek spod miski zlikwidujesz wymieniajac uszczelke a nie cala miske a zawor EGR masz jak zdejmiesz plastikowa pokrywe na prawym dolocie kolektora ssacego. bedzie tam taka grucha z wezykiem podcisnienia ktora otwiera i zamyka zawor EGR.
GrzesMC Opublikowano 5 Maja 2009 Autor Opublikowano 5 Maja 2009 wyciek spod miski zlikwidujesz wymieniajac uszczelke a nie cala miske a zawor EGR masz jak zdejmiesz plastikowa pokrywe na prawym dolocie kolektora ssacego. bedzie tam taka grucha z wezykiem podcisnienia ktora otwiera i zamyka zawor EGR. niestety u mnei trzeba miske wymienic bo poprzedni wlasciciel zachaczyl nia o ziemie i byla spawana i szlifowana i mimo wymiany nowej uszczeli(wymieniana po kupnie z wymiana oleju rozrzadu i tych spraw) nadal jest wyciek wielkie dzieki za pokazanie zaworu EGR
Rekomendowane odpowiedzi