ellukasion Opublikowano 23 Września 2023 Opublikowano 23 Września 2023 Cześć. Byłem u mechanika w celu próby wyśledzenia problemu ze stukami z przodu z prawej strony. Chłopaki postawili diagnozę pęknięcia w okolicy prawego wahacza i zarekomendowali wymianę wszystkich wahaczy, robotę wycenili na 2800zl. Załączam podesłane przez mechanika zdjęcie pęknięcia. Znajomy stwierdził, że to tylko tuleja wahacza i kosztuje grosze. Czy faktycznie tak jest i warsztat po prostu próbuje mnie nabić na wymianę całego zawieszenia z przodu? Pozdrawiam i dzięki za radę.
pelonek1 Opublikowano 23 Września 2023 Opublikowano 23 Września 2023 1 minutę temu, ellukasion napisał(a): Znajomy stwierdził, że to tylko tuleja wahacza i kosztuje grosze. Jak już to sworzeń wahacza i sam go nie wymienisz, cały wahacz musisz wymienić.
ellukasion Opublikowano 23 Września 2023 Autor Opublikowano 23 Września 2023 11 minut temu, pelonek1 napisał(a): Jak już to sworzeń wahacza i sam go nie wymienisz, cały wahacz musisz wymienić. Czyli mechanik stwierdził prawidłowo i koszt jest w miarę rozsądny?
pelonek1 Opublikowano 23 Września 2023 Opublikowano 23 Września 2023 1 minutę temu, ellukasion napisał(a): Czyli mechanik stwierdził prawidłowo i koszt jest w miarę rozsądny? Jak za samą robotę 2800 zł to dużo za dużo.
ellukasion Opublikowano 23 Września 2023 Autor Opublikowano 23 Września 2023 9 minut temu, pelonek1 napisał(a): Jak za samą robotę 2800 zł to dużo za dużo. 1500 robota 1300 części
A4b6quattro Opublikowano 23 Września 2023 Opublikowano 23 Września 2023 (edytowane) Coś dużo chcą za wymianę. Może popytaj sie u kogoś innego.Ja w zeszłym roku, zmieniałem cały przód i za robote zapłaciłem 400zł plus zbierzność 80zł. Podjedz na stacje diagnostyczną na szarpaki, i sprawdz sobie całe zawieszenie.Jesli to tylko jeden wahacz to nie ma sensu całego kompletu zmieniać.Za te 1300zł to chyba, jakieś z tańszych chcieli ci dać. Edytowane 23 Września 2023 przez A4b6quattro 1
szpakuziom Opublikowano 23 Września 2023 Opublikowano 23 Września 2023 53 minuty temu, ellukasion napisał(a): 1500 robota 1300 części Naciągacze, albo nie znają się na wycenach i naprawach. 500zł max za samą robotę. Wahacze chociażby SKV 600zł i 200zł geometria i gra. Ja jestem aktualnie na etapie wymiany amortyzatorów, bo też mi stukało z przodu (wahacze nowe) i okazała się wywalona poducha amortyzatora ta górna, także warto to mieć na uwadze. U mnie objaw był np. jak szybciej przejechałem przez hopkę 1
Mateuszaw Opublikowano 23 Września 2023 Opublikowano 23 Września 2023 Ja na twoim miejscu podjechał na stację diagnostyczną jak kolega wyżej napisał. Najprawdopodobniej będziesz miał do wymiany 1 wahacz, który kosztuje z 150zł i składa się z 1 śruby i 1 nakrętki. A ten mechanik by Ci chciał od razu wymienić całe zawieszenie i to jeszcze jakieś "made in czajna" lub jak kto woli budżetowe. 1 1
ellukasion Opublikowano 23 Września 2023 Autor Opublikowano 23 Września 2023 Dzięki wielkie chłopaki za radę. Tak zrobię 1
Rekomendowane odpowiedzi