Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Przestały działać piloty centralnego zamka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tez na początku myślałem ze bateria padął i ją wymieniłem i jest nowa... robie tak jak na filmiku i kluczyk siedzi w stacyjce, ja naciskam przyciski na kluczyku i brak reakcji... nic w okienku 1 ani 2 sie nie zmienia

Opublikowano

hm dziwne :mysli: a ile pilotów masz wkodowanych????

Opublikowano

w trzecim oknie jest 1100 czyli wynika ze wczytane są 2 piloty ale ja mam tylko jeden kluczyk, tzn mam drugi z dorobionym grotem ale bez zaprogramowanego IMO i on nigdy nie działał jako pilot... taki kluczyk dostałem od człowieka od którego kupiłem samochód (nawet grot nie pasował i musiałem sobie dostrugać)

Opublikowano

tez na początku myślałem ze bateria padął i ją wymieniłem i jest nowa... robie tak jak na filmiku i kluczyk siedzi w stacyjce, ja naciskam przyciski na kluczyku i brak reakcji... nic w okienku 1 ani 2 sie nie zmienia

czyli pilota masz nie z tego auta...sprawdz czy numery i MHz są takie same
Opublikowano

czyli pilota masz nie z tego auta...sprawdz czy numery i MHz są takie same

tu nie chodzio dokodowanie drugiego kluczyka... nie mamw nim IMO zakodowanego wiec traktuje go tylko jako kluczyk awaryjny jak bym zamknął ori kluczyk w samochodzie....

mi chodzi o to ze ori kluczyk ni z tego ni z owego przestał działać :([br]Dopisany: 17 Marzec 2011, 12:45_________________________________________________jest maly postęp...

dodałem sobie w sposób opisany w filmiku drugiego pilota czyli ten kluczyk który nie ma zakodowanego IMO i pilot działa, wiec cos jest nie tak w takim razie z moim ori kluczykiem...

co teraz moge zrobic?

Opublikowano

co teraz moge zrobic?

Możesz z tych dwóch złożyć jeden działający:

- z tego oryginalnego weź część z grotem i pastylką immo,

- z tego drugiego weź cześć z działającym pilotem.

:>

Ale zanim to zrobisz sprawdź MIERNIKIEM baterię w tym niedziałającym pilocie. To, że ona nowa nie znaczy wcale, że "trzyma" napięcie tak jak powinna.

--

Pozdrawiam.

Sławek

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

no wiec tak...

1. to nie jest kwestia baterii, to zostało dzisiaj potwierdzone

2. rozerałem kluczyk bo myślałem ze faktycznie z dwóch złoze jeden ale po rozebraniu okazało sie ze w srodku jest tylko jeden scalak i nie wiem co tu teraz zrobic (poniżej fotki obu stron scalaka)

3. czy jest jakas mozliwosc zakodowania IMO w kluczyku poza ASO? bo wtedy mógłbym olac tenori kluczyk i zrobic sobei główny kluczyk z tego dodatkowego w którym działa już pilot i grot ale nie działa IMO :)

201103182321.jpg

201103182322.jpg

[br]Dopisany: 18 Marzec 2011, 22:30_________________________________________________i jak tam?ma ktos jakiś pomysł co teraz zrobic :>?[br]Dopisany: 21 Marzec 2011, 20:32_________________________________________________złozyłem z 2 kluczyków jeden :) przeożyłem bebechy do mojego kluczyka i zakodowałem i wszytsko gra jak nalezy :)

Opublikowano

Te kluczyki niestety tak mają, ja tez miałem ten problem ale po zakupie nowego pilota i przełożeniu płytki z elektroniką do starej obudowy z immo działa jak należy. :-)

Opublikowano

no to dokładnie to samo co u mnie :)

Opublikowano

koledzy a ja mam taki problem z pilotem zamykam drzwi wciskam na pilocie zamkniecie zamkaon tylko da sygnal mrugnie kierunkami i sie nie zamknie jedynie szyby sie domykaja a czasem jak mu odwali to normalnie dziala zamykanie z kluczyka wszystkich zamkow i z pilota co to moze byc ?troche mnie to w kur gdyz czasem zamknie wlew paliwa i bagaznik i nie moge otwozyc pomocy!!!

Opublikowano

raczej szukaj przyczyny mechanicznej w centralnym zamku a nie awarii pilota. podłącz sie pod kompa moze wyskoczy jakiś błąd centralnego zamka...

• 6 lat później...
Opublikowano

Witam

Odgrzeje temat bo i mnie dopadło nie dziłajace piloty 2szt. baterie zmienione...

W blokach pomiarowych na kanale 7 w okienku nr.3 miałem wpis 1100....  probowałem adaptowac jak na filmiku ale naciskajac przyciski pilota nic sie nie zmienia....

Znowu teraz tam gdzie miałem wpis 1100 czyli ze 2 kluczyki zaprogramowane mam wpis 0000 i nie da sie wogole zakodowac ...

Ktos znajacy temat bardziej pomoze??