Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Żywotność skrzyni S-tronic w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ile km bezawaryjnego przebiegu  wytrzyma skrzynia automatyczna, przy  poprawnym użytkowaniu i wymianie oleju wg zaleceń producenta (wg procedury ASO bez filtrów) z silnikiem 2.0 TDI (190KM). Moze ktoś z Was ma nalotu 150, 200, 300 tyś na takiej skrzyni i może się wypowiedzieć .

Opublikowano

Ja mam dopiero 150k i niczego nie musiałem przy niej robić (prócz olejów i filtrów) 

Opublikowano

U mnie przekroczyło ostatnio 200tyś km, wg papierów olej był wymieniany przy 60 i 120 tyś km. Ja wymieniłem razem z filtrami przy 179 tyś. , filtry były fabryczne. Skrzynia jak na razie pracuje bez zastrzeżeń i oby tak zostało ;)

• 1 rok później...
Opublikowano
On 11/3/2023 at 6:56 PM, MiruK said:

U mnie przekroczyło ostatnio 200tyś km, wg papierów olej był wymieniany przy 60 i 120 tyś km. Ja wymieniłem razem z filtrami przy 179 tyś. , filtry były fabryczne. Skrzynia jak na razie pracuje bez zastrzeżeń i oby tak zostało ;)

Kolego jak u Ciebie ze skrzynią ? Nadal wszystko ok ? Pytam bo brat chce kupić A4 B9 i trafia się sztuka z 2020r., 40 tfsi z S-Tronic z tym, że nalot 178kkm i ma jakieś tam obawy. Podobno przebieg autostradowy i ostatnio wymieniony olej w skrzyni(pytanie jak był wcześniej wymieniany). 

Dzięki za ewentualną odpowiedź. 

Opublikowano
46 minut temu, Piotr A6 napisał(a):

Kolego jak u Ciebie ze skrzynią ? Nadal wszystko ok ? Pytam bo brat chce kupić A4 B9 i trafia się sztuka z 2020r., 40 tfsi z S-Tronic z tym, że nalot 178kkm i ma jakieś tam obawy. Podobno przebieg autostradowy i ostatnio wymieniony olej w skrzyni(pytanie jak był wcześniej wymieniany). 

Kwestia czy były wymienione filtry , olej i jak było auto użytkowane / raptowne starty czy spokojna jazda/ ?

Opublikowano

Mam 306tyś nalotu a kupiłem z przebiegiem 240tyś.

Olej co 60tyś wymieniany.

Auto było po programie skrzyni i silnika.

- zwiększenie limiterów momentu

- zwiększenie limitów ciśnienia na sprzęgłach.

Użytkowane w większości jako daily na dojazdy do pracy. Jeżdżone normalnie bo to nie jest auto sportowe.

Jeździć dbać i nie przejmować się ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam aktualnie 195 tyś trzy razy wymieniany olej, ostatnia wymiana wraz z filtrami były fabryczne. Skrzynia pracuje dobrze nic się z nią nie dzieje. 

Opublikowano
W dniu 19.02.2025 o 14:04, Piotr A6 napisał(a):

Na blacie 220tyś. km wybiło, skrzynia jeździ bez zmian.