Jump to content
IGNORED

Jak świecą full Led 2015 2016 w stosunku do matrix

gumis020
Go to solution Solved by Muskel1,

Recommended Posts

Witam kolegów mam pytanie czy ktoś jest z okolic Wadowic aby moc  na żywo zobaczyć jak świecą światła full Led w trakcie jazdy nocą? Sprzedałem swoje audi z matrix i one to potęga i na jaki czas raczej muszę się przesiąść na tylko full Led czy one są słabsze ?chcialbym aby też Ktoś napisał czy bez matrix full Led maja np opcje ze jadąc w poza terenem zabudowanym kamera widząc auto z naprzeciwka wyłączy mi automatycznie długie światka chociaż? I kolejne ostatnie pytanie czy ktoś tu z okolic wymieniał lampy na matrix mając Kamere na szybie i poleci kogoś krakow Bielsko biala ze to ogarnie oprogramowanie kalibrację jak tak jakie koszta dziękuję pozdrawiam

• Solution

Led w porównaniu do matrixów świecą trochę słabiej, dlatego tylko przy matrixach masz spryskiwacze, gdyż wymóg europejski nakazuje stosowanie spryskiwaczy jeżeli lampy przekraczają 2000 lm.

Asystent świateł drogowych jest dodatkowym wyposażeniem i jeżeli nie został wybrany w konfiguratorze, to nie ma go na pokładzie. Można go jednak uruchomić kodowaniem.

• Upvote 1

no chyba jest tak jak napisal Muskel, choc teraz znalazlem filmik przy skodzie porownania full led i matrix, w dalszej czesci filmu wydaje sie jakby natezenie swiatla bylo nawet wieksze w full led - no ale to skoda Kodiaq (full led) vs superb (matrix) - byc moze w skodzie inaczej to wyglada ogolnie niz w audi a4 b9.

Choc tu na filmie z Audi Matrix szok jak mocno swieca:

Edited by Koalakm

14 godzin temu, gumis020 napisał(a):

Witam kolegów mam pytanie czy ktoś jest z okolic Wadowic aby moc  na żywo zobaczyć jak świecą światła full Led w trakcie jazdy nocą? 

na pewno dojedziesz do celu, ludzie już nie wymyślajcie problemów na siłę...przepaści nie ma.

41 minut temu, tobias napisał(a):

na pewno dojedziesz do celu, ludzie już nie wymyślajcie problemów na siłę...przepaści nie ma.

Kto tu wymysla problemy na sile????

Nikt nie pisal o przepasci i nikt nie pytal czy ktos dojedzie do celu... czytaj jakie pytanie zadal autor tematu i watek ze zrozumieniem.

Muskel napisal ze Ledy swieca "TROCHĘ" slabiej i tyle i to prawda.

15 godzin temu, Muskel1 napisał(a):

Led w porównaniu do matrixów świecą trochę słabiej, dlatego tylko przy matrixach masz spryskiwacze, gdyż wymóg europejski nakazuje stosowanie spryskiwaczy jeżeli lampy przekraczają 2000 lm.

Asystent świateł drogowych jest dodatkowym wyposażeniem i jeżeli nie został wybrany w konfiguratorze, to nie ma go na pokładzie. Można go jednak uruchomić kodowaniem.

Hmm Ok przynajmniej tyle żeby tego asystenta zobaczyć czy jest a i tak mam w tej następnej audi spryskiwacze w zderzaku odnośnie kolegi ze dojadę na miejsce no wiadomo ake jak się miało matrix to jest to super bezpieczniej jechać za kimś i mu doświetlać drogę nieoslepiajac😋