Jump to content
IGNORED

Problem z dźwiękiem Bang&Olufsen w A4 B9


Kruchy911

Recommended Posts

Witam. Mam audi a4 b9 2016 rok. (I mam problem z bang olufsen, mianowicie nie gra on tak fajnie i czysto i bassowo jak wczesniej.) Postanowiłem zakutalizować mmi + mapy. Wszystko poszlo super, w aktualizacji mmi odznaczylem aktualizacje bang olufsen, wszystko super mmi zaktualizowane, mapy rowniez. wszystko bez bledow cacy itp. Pojezdzilem pare dni i wpadłem na pomysł zeby wgrac sport layout, jako iz miałem wersje 275, postanowiłem zrobic update virtual cockpit, update pieknie poszedl, wgrałem sport layout i wszystko super, ale zauwazylem dzien poźniej ze bardzo słabo gra nagłosnienie bang, praktycznie bardzo malo basu(taki tłuczący) i tony wysokie bardzo słabe i niewyraźiste. Co mogło pójśc nie tak? Zrobic parametryzacje VCP czy co? Pomożecie????? Po aktualizacji virtual cockpit i wgraniu sport layout sie tak stało....... Pomocy :D 

Link to comment
Share on other sites

Aktualizacja VC czy wgranie sport layout nie mają żadnego wpływu na 5F, 47 i co za tym idzie na B&0.

Link to comment
Share on other sites

26 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Aktualizacja VC czy wgranie sport layout nie mają żadnego wpływu na 5F, 47 i co za tym idzie na B&0.

a aktualizacja MMI moze miec? czy na pewno ma? Czy to da sie zweryfikowac?

Link to comment
Share on other sites

W pojazdach z systemem Bose (A6, Q7) może wywalić parametryzację i trzeba później wgrywać.

Link to comment
Share on other sites

4 minut temu, Muskel1 napisał(a):

W pojazdach z systemem Bose (A6, Q7)

a tak o tym czytalem, ale o Bangu nic nie bylo raczej

Link to comment
Share on other sites

9 godzin temu, Kruchy911 napisał(a):

Po aktualizacji virtual cockpit i wgraniu sport layout sie tak stało.......

hmm tego jestes pewien na 100%? Rozumiem ze sprawdzales ustawienia dzwieku, surround, ostrosc itp?

Link to comment
Share on other sites

Nie spotkałem się jeszcze z problemami B&O po aktualizacji.

Link to comment
Share on other sites

Odznaczyłem w aktualizacji mmi bang olufsen, czyli co zrobić? Zainstalować na nowo aktualizacje i zaznaczyć bang olufsen a potem zrobić parametryzacje ???

Link to comment
Share on other sites

4 godziny temu, Koalakm napisał(a):

hmm tego jestes pewien na 100%? Rozumiem ze sprawdzales ustawienia dzwieku, surround, ostrosc itp?

Tak. Wszystko jest ustawione jak wcześniej…

Link to comment
Share on other sites

5 minut temu, Kruchy911 napisał(a):

Odznaczyłem w aktualizacji mmi bang olufsen, czyli co zrobić? Zainstalować na nowo aktualizacje i zaznaczyć bang olufsen a potem zrobić parametryzacje ???

Jeszcze raz, aktualizacja VC w żaden sposób nie wpływa na B&O.

Link to comment
Share on other sites

W dniu 23.11.2023 o 13:45, Muskel1 napisał(a):

Jeszcze raz, aktualizacja VC w żaden sposób nie wpływa na B&O.

W porządku rozumiem. Więc co tu zrobić żeby poprawić na Maxa granie b&o? 

Link to comment
Share on other sites

W dniu 1.12.2023 o 10:04, Muskel1 napisał(a):

Dopasować w ustawieniach dźwięku.

Wszystko tak jak było ustawione na początku, tak jest aktualnie. A jakoś dźwięku na prawdę spadła masakrycznie. Co zrobić? Halo pomocy

Link to comment
Share on other sites

Robiłeś pełny auto-scan? Moż wzmacniacz padł.

Link to comment
Share on other sites

43 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Robiłeś pełny auto-scan? Moż wzmacniacz padł.

Tak. Robiłem VCP pełny skan. Nic nie wykazało jeżeli chodzi o błędy związane z głośnikami ….

Link to comment
Share on other sites

W dniu 1.12.2023 o 10:04, Muskel1 napisał(a):

Dopasować w ustawieniach dźwięku.

Wszystko tak jak było ustawione na początku, tak jest aktualnie. A jakoś dźwięku na prawdę spadła masakrycznie. Co zrobić? Halo pomocy..

Link to comment
Share on other sites

Możesz spróbować do wzmacniacza  wgrać zestaw danych . Zepsuć nic tym nie zepsujesz. Być może wzmak stracił z jakiegoś powodu parametryzację.

 

Screenshot (129).png

Link to comment
Share on other sites

Ok. Dziś trochę czasu miałem i się tym zająłem. I teraz tak pobrałem ten plik, ale przy ładowaniu go w kontenerach nie chce się załadować. Ciągle ładuje i ładuje, co jest przyczyną?

Link to comment
Share on other sites

VCP oryginalny?

Link to comment
Share on other sites

Tak oryginalny. Ok weszło. Co dalej kliknąć Panie muskel?

image.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...