Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Listwy progowe podświetlane w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Muskel1 napisał(a):

Bo to funkcjonuje przy QQ2.

Tutaj już pytałeś jak podłączyć. Dlaczego nie zrobiłeś tak jak tam jest opisane?

Bo czytając wcześniejsze posty w tym wątku, kolega DamCho pisał, że ma QQ1 i odpowiadając na Twoje pytanie, że nie ma przygotowanych wtyczek w progu, zapytał jeszcze jak najprościej to podłączyć, na co odpisałeś mu, że poprzez podłączenie do pinu 59 bcm. Dlatego podłączyłem w ten sam sposób, bo wywnioskowałem z treści wątku, że wszystko zadziała.

Opublikowano

Pin 59 to plus idący między innymi na pin 1 oświetlenia przestrzeni nóg lampek ambiente qq2.

Opublikowano
17 godzin temu, Muskel1 napisał(a):

Pin 59 to plus idący między innymi na pin 1 oświetlenia przestrzeni nóg lampek ambiente qq2.

To teraz już wszystko jest jasne, bo wcześniejsze posty mogły wprowadzić w błąd.

W dniu 7.12.2023 o 09:26, mariusz36 napisał(a):

Warto też zobaczyć czy w tzw. przelotce od drzwi nie ma już poprowadzonych przewodów . Ja w Q5 ( myśle że A4b9 może być to samo ) miałem oryginalnie poprowadzone przewody w drzwiach . Wpinałem się tylko od strony wewnętrznej . 

Ja od siebie potwierdzam to co napisał na pierwszej stronie mariusz36, u mnie również były fabrycznie poprowadzone przewody z pinu 9 złączki w słupku A do sterownika drzwi i wystarczyło się tylko wpiąć od wewnątrz. 

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Podłączyłem te listwy do pinu 9 w przelotce drzwi i potrzebuję kodowania aby się świeciły 

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 16.02.2025 o 10:21, Muskel1 napisał(a):

BCM1 jest mniej więcej pod rękojeścią otwierania maski.

Są tam 3 wtyczki. Wpinasz się w tę środkową  "B" na pin 59.

Screenshot(491).png.394446bbe9ff0ee3ab98ab8ed791ed9b.png

Masę możesz obojętnie skąd pobrać, przy progu masz punkt masy, tam się możesz wpiąć.

Screenshot(488).png.d0afcf323c257b51dc5aed378383c20b.png

Witam, wpiąłem się w pin 59 jak kolega opisał i nic nie działa, czy coś trzeba jeszcze inaczej zrobić?

Opublikowano

Zakodować.

Opublikowano
Godzinę temu, Muskel1 napisał(a):

Zakodować.

Opublikowano

Mógłbyś kolego krok po kroku opisać jak to zrobić, czy to Vcds-em? I czy zwykły laik poradzi sobie z tym czy lepiej do jakiegoś magika.

Opublikowano

Napisz co chcesz zrobić. Co zrobiłeś przy aucie.

Opublikowano
31 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Napisz co chcesz zrobić. Co zrobiłeś przy aucie.

Opublikowano

???

Opublikowano

Nie mam oryginalnych listew progowych podświetlanych, kupiłem używkę które świecą. Zaznaczę że nie mam oryginalnego wejścia żeby wpiąć się wtyczką. Czytając cały wątek robiłem krok po kroku jak opisałeś wpiąłem pin żeński w pozycję 59 w kostce B i masę dałem do ramy w ten punk co się znajduje w progu. Na obecną chwilę nie zapaliły się 🤷🏻‍♂️

Opublikowano

Podłączenie w BCM1 na opisanych pinach (59 i masa) jest przy oświetleniu Ambiente QQ2 (multikolor).

Opublikowano
7 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Podłączenie w BCM1 na opisanych pinach (59 i masa) jest przy oświetleniu Ambiente QQ2 (multikolor).

Opublikowano

To jak to teraz najprościej podłączyć przy oświetleniu QQ1 - biała barwa

Opublikowano

Jest już wcześniej napisane gdzie. PIN 9 w złączu TTVL i TTVR.

Opublikowano
9 godzin temu, Muskel1 napisał(a):

Jest już wcześniej napisane gdzie. PIN 9 w złączu TTVL i TTVR.

Opublikowano

Kolego a jeśli to nie problem, mógłbyś podrzucić jakiś schemat tych złącz TTVL i TTVR gdzie to się znajduje , z góry dziękuję 🙏

Opublikowano

To są te przejściówki między karoserią a drzwiami (te harmonijki).

Z przodu w nogach na słupkach A. Musisz się tam do nich od środka pojazdu dostać i wpiąć się do pinu opisanego jako 9.

Opublikowano
36 minut temu, Muskel1 napisał(a):

To są te przejściówki między karoserią a drzwiami (te harmonijki).

Z przodu w nogach na słupkach A. Musisz się tam do nich od środka pojazdu dostać i wpiąć się do pinu opisanego jako 9.