Caporeira Opublikowano 3 Stycznia Opublikowano 3 Stycznia Witam. Który soft diagnostyczny waszym zdaniem będzie lepszy aby go sobie kupić?
Muskel1 Opublikowano 4 Stycznia Opublikowano 4 Stycznia (edytowane) 16 minut temu, H4mm3R napisał(a): Nigdy nie słyszałem o Odys, co to? To skrót od Odyseusza Edytowane 4 Stycznia przez Muskel1
Caporeira Opublikowano 4 Stycznia Autor Opublikowano 4 Stycznia Chodzi o Odis / VAS https://www.obd2tool.com/blog/vas5054a-vas6154-odis-6-10-software-download-update-and-installation-guide/
Muskel1 Opublikowano 4 Stycznia Opublikowano 4 Stycznia 2 minut temu, Caporeira napisał(a): Chodzi o Odis / VAS https://www.obd2tool.com/blog/vas5054a-vas6154-odis-6-10-software-download-update-and-installation-guide/ Dziękujemy za wyjaśnienie, nikt by na to nie wpadł
H4mm3R Opublikowano 4 Stycznia Opublikowano 4 Stycznia 48 minut temu, Caporeira napisał(a): Chodzi o Odis / VAS https://www.obd2tool.com/blog/vas5054a-vas6154-odis-6-10-software-download-update-and-installation-guide/ Kup VCDS'a ewentualnie OBD11
Caporeira Opublikowano 4 Stycznia Autor Opublikowano 4 Stycznia 39 minut temu, H4mm3R napisał(a): Kup VCDS'a ewentualnie OBD11 Mam VCDS ale np. ciężko zrobić tym adaptację skrzyni biegów.
Langista Opublikowano 4 Stycznia Opublikowano 4 Stycznia Jakiego interfejsu używasz? Czy zwyczajnie sam program nie podchodzi?
Caporeira Opublikowano 4 Stycznia Autor Opublikowano 4 Stycznia 3 godziny temu, Langista napisał(a): Jakiego interfejsu używasz? Czy zwyczajnie sam program nie podchodzi? VCDS 20.1
Caporeira Opublikowano 8 Stycznia Autor Opublikowano 8 Stycznia Mam kilka pytań dotyczących VAS/Odis - Kompatybilność oprogramowania: PC V19: oprogramowanie 6154 NIE jest z nim kompatybilne! 5054A może współpracować z PC V19 Do czego służy to oprogramowanie? - Programowanie zdalne: (uwaga) Jeśli chodzi o zdalne programowanie za pomocą oprogramowania na PC, musisz użyć 5054A. Skopiowana głowica 6154 działa tylko z diagnostyką obdii i programowaniem online. Co oznacza programowanie zdalne? - Czy można używać tego sprzętu z telefonami z Androidem? - czy potrzebuję konta online, do czego to służy? - gdzie mogę znaleźć dokumentację na temat programowania mojego samochodu? - czy są jakieś ograniczenia użytkowania (licencja itp.)? - niektóre sklepy dają dodatkowe oprogramowanie i dysk twardy, to lepsza opcja?
H4mm3R Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia W dniu 8.01.2024 o 16:26, Caporeira napisał(a): Mam kilka pytań dotyczących VAS/Odis - Kompatybilność oprogramowania: PC V19: oprogramowanie 6154 NIE jest z nim kompatybilne! 5054A może współpracować z PC V19 Do czego służy to oprogramowanie? Niepotrzebne - Programowanie zdalne: (uwaga) Jeśli chodzi o zdalne programowanie za pomocą oprogramowania na PC, musisz użyć 5054A. Skopiowana głowica 6154 działa tylko z diagnostyką obdii i programowaniem online. Co oznacza programowanie zdalne? Że ktoś zdalnie programuje Twoje auto - Czy można używać tego sprzętu z telefonami z Androidem? Nie - czy potrzebuję konta online, do czego to służy? Tylko jak chcesz wgrywać parametryzacje lub ściągać CP - gdzie mogę znaleźć dokumentację na temat programowania mojego samochodu? W ODISie są procedury - czy są jakieś ograniczenia użytkowania (licencja itp.)? Niektóre wersje ODIS wymagają cracka - niektóre sklepy dają dodatkowe oprogramowanie i dysk twardy, to lepsza opcja? Pytanie co chcesz kupić i co potrzebujesz
Caporeira Opublikowano 13 Stycznia Autor Opublikowano 13 Stycznia W dniu 10.01.2024 o 22:21, H4mm3R napisał(a): Dziękuje za odpowiedź. Będę tego używać sporadycznie i myślę aby ten software był w maszynie wirtualnej. Np. teraz mam dwa tematy: - adaptację skrzyni biegów - wypalanie DPF się często wypala Myślę te rzeczy Odisem zdiagnozować/zaadoptować. Rozumiem że jej będę potrzebował to mogę w każdej chwili wykupić abonament? A potem dalej korzystać z narzędzi, bez abonamentu? Którą wersję, od kogo polecił byś kupić?
H4mm3R Opublikowano 13 Stycznia Opublikowano 13 Stycznia 9 godzin temu, Caporeira napisał(a): Dziękuje za odpowiedź. Będę tego używać sporadycznie i myślę aby ten software był w maszynie wirtualnej. Np. teraz mam dwa tematy: - adaptację skrzyni biegów - wypalanie DPF się często wypala Myślę te rzeczy Odisem zdiagnozować/zaadoptować. Rozumiem że jej będę potrzebował to mogę w każdej chwili wykupić abonament? A potem dalej korzystać z narzędzi, bez abonamentu? Którą wersję, od kogo polecił byś kupić? Z tego co wiem to nowego Odisa nie odpalisz z MW Jaki abonament? Kup czerwony VNCI lub VXDiag z licencją do VAG
Rekomendowane odpowiedzi