jacus91 Opublikowano 13 Stycznia Opublikowano 13 Stycznia Siemka, proszę o pomoc w diagnozie. Objawy widoczne(słyszalne) na filmie. Występują najczęściej jak auto dłużej postoi, tylko przy pierwszym odpaleniu po dłuższej przerwie. Dodam też że objawy nie zawsze występują. Pozdro VID_20240113_210605.mp4
przem8 Opublikowano 13 Stycznia Opublikowano 13 Stycznia Napinacz łańcucha. Poczytaj temat na forum i miłej lektury.
pelonek1 Opublikowano 13 Stycznia Opublikowano 13 Stycznia 16 minut temu, jacus91 napisał(a): Dodam też że objawy nie zawsze występują. Tak jak kolega wyżej napisał, tylko że niekoniecznie trzeba tu coś robić/wymieniać bo nawet audi napisało, że tak może być przy rozruchu zimnego silnika. Jak kupiłem swoje 1,8 T to też było słychać jednak nie zawsze przy rozruchu, teraz też nie jest zawsze ale częściej jak na początku. Od zakupu przejechałem 140 k km i póki synchronizacja będzie ok lub nie zacznie dzwonić w innych przypadkach niż przy rozruchu zimnego silnika to nie zamierzam nic z tym robić. U Ciebie też bym nic nie ruszał, jeśli słychać tylko tak jak na filmiku.
Bruh_Bro Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia (edytowane) 18 godzin temu, pelonek1 napisał(a): Tak jak kolega wyżej napisał, tylko że niekoniecznie trzeba tu coś robić/wymieniać bo nawet audi napisało, że tak może być przy rozruchu zimnego silnika. Jak kupiłem swoje 1,8 T to też było słychać jednak nie zawsze przy rozruchu, teraz też nie jest zawsze ale częściej jak na początku. Od zakupu przejechałem 140 k km i póki synchronizacja będzie ok lub nie zacznie dzwonić w innych przypadkach niż przy rozruchu zimnego silnika to nie zamierzam nic z tym robić. U Ciebie też bym nic nie ruszał, jeśli słychać tylko tak jak na filmiku. U mnie był problem, że „piszczało?” niemiłosiernie podczas odpalania na zimno (poniżej filmik) i było słychać napinacz na 1-2s (błędów żadnych i synchronizacja też była git), szukałem co to może być. Ludzie pisali, że to najprawdopodobniej napinacz więc założyłem nowy zamiennik i nowy łańcuch i piszczenie nadal zostało, więc szukałem dalej i znalazłem odpowiedź, że u jednej osoby takie dźwięki wydawał luźny wkład w katalizatorze no i po wymianie go na dp dźwięk piszczenia znikł i jest spokój. Napinacz tylko na zimno się odzywał, nigdy na ciepłym, ale jak go wyjąłem to w sumie cieszyłem się, że go chciałem wymienić 😶 418514843_7056142724423459_4038304352734801634_n.mp4 Edytowane 14 Stycznia przez Bruh_Bro
Rekomendowane odpowiedzi