Opublikowano 24 Stycznia 20242 l Cześć, silnik 1.8t awt, program seria, wtryski seria 280. Przy logu grupy 2 i 33 zachlysnal sie i po chwili odzyskal wigor. W tym roku zmieniłem filtr paliwa, pompe, paliwa, wtryskiwacze czyszczone. Gdzie szukac przyczyny? Jak wygladaja pozostale logi? 2 i 33 3 i 20 115 i 118 W czasie logow wskoczyla rezerwa, pomyslalem ze stad przerywanie wiec zajazd a stacje i bak do poloqy. Ponownie 2 i 33 2 i 33 v2 Przy pełnym obciazeniu i wysokich obrotach wyglada to chyba ładnie? Tylko czemu w niskim przedziale jest tak ubogo? Edytowane 24 Stycznia 20242 l przez Icenuke
Opublikowano 24 Stycznia 20242 l Gdzie jest niby ubogo? Chwilowe 10 % i to przy tak niskich obrotach? Weź to olej. Kasowales błędy przed logami? Pompa jaki zamiennik? Logi są ok, prócz tego 2+33 na rezerwie ale może paliwo odpłynęło. Edytowane 24 Stycznia 20242 l przez przem8
Opublikowano 24 Stycznia 20242 l Chwilowo masz +10% i to zapewne jak gaz wcisnąłeś, olej to tak jak @przem8 napisał.
Opublikowano 25 Stycznia 20242 l Autor 17 godzin temu, przem8 napisał(a): Gdzie jest niby ubogo? Chwilowe 10 % i to przy tak niskich obrotach? Weź to olej. Kasowales błędy przed logami? Pompa jaki zamiennik? Logi są ok, prócz tego 2+33 na rezerwie ale może paliwo odpłynęło. Tak myślałem, jest to automat to przy tych nizszych obrotach troche zafalowal na sprzegle. Pompa Magneti. Poza tym jest chyba ok?
Opublikowano 25 Stycznia 20242 l 47 minut temu, Icenuke napisał(a): Pompa Magneti Jest przyczyna. Jeszcze nie widzialem 1.8t, które na tej pompie ma stabilne wskazania czasu wtrysków ?
Opublikowano 25 Stycznia 20242 l Autor 44 minut temu, przem8 napisał(a): Jest przyczyna. Jeszcze nie widzialem 1.8t, które na tej pompie ma stabilne wskazania czasu wtrysków ? Ale przeciez "po drodze" jest jeszcze regulator?
Opublikowano 25 Stycznia 20242 l A co Ci pomoże regulator jak dostanie za mało paliwa? Z powietrza utrzyma ciśnienie?
Opublikowano 25 Stycznia 20242 l Ja też reklamowałem 2x magneti i to faktycznie nie jest wyssane z palca. Dokładnie jak pompa pod obciążeniem spadnie poniżej tego co ma regulować regulator to ni ch**** A raz nawet kupiłem magneti mocniejszą bo zmieniałem regulator na 4bar i nawet ta mocniejsza się poddała.
Opublikowano 25 Stycznia 20242 l Autor 11 minut temu, przem8 napisał(a): A co Ci pomoże regulator jak dostanie za mało paliwa? Z powietrza utrzyma ciśnienie? Przecież górą trzyma Ciśnienie i jest paliwo jak należy?
Opublikowano 25 Stycznia 20242 l Autor 9 minut temu, DarekS4 napisał(a): Ja też reklamowałem 2x magneti i to faktycznie nie jest wyssane z palca. Dokładnie jak pompa pod obciążeniem spadnie poniżej tego co ma regulować regulator to ni ch**** A raz nawet kupiłem magneti mocniejszą bo zmieniałem regulator na 4bar i nawet ta mocniejsza się poddała. Tak jak napisałem, przy obciazeniu w peaku jest 133g/s MAF i przy tym 0.8% korekty. Problem jest bardziej na niskich obrotach (podcisnienia szczelne). Zastanawiam sie czy to po prostu wina "poślizgu" tiptronica. Cięzko zlogowac auto z ZFem od 1500 RPM
Opublikowano 25 Stycznia 20242 l 22 minut temu, Icenuke napisał(a): Przecież górą trzyma Ciśnienie i jest paliwo jak należy? Jak dotankowales to tak. Z resztą jeździsz chyba na lpg to co się przejmujesz.
Opublikowano 25 Stycznia 20242 l Autor Zrobiłem jeszcze kontrolnie statycznie 2 i 33 Log #774422 LOG.TUNEZILLA.COM