Nankrzyszt Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia Witam, wstawiam pierwszy post także proszę o wyrozumiałość, Samochód audi a4 b6 2002 2.0 fsi awa 150km problem jest dość złożony więc postaram się go wytłumaczyć dokładnie Wzięliśmy się za wymianę wtrysku nr 4 ( z powody wypadania zapłonu powyżej 3 tys obrotow na tym cylindrze ) już to wcześniej robiliśmy a więc nie była to jakaś wielka sztuka. Po skręceniu wszystkiego silnik strasznie się trzęsie, ewidetnie nie może zapłać docelowego cyklu . Ładnie wkręca się na obroty , i powyżej 1.7 obrotow wszystko jest idealnie . ( mam filmik ale jest za duży żeby go tutaj wstawić) . Po puszczeniu gazu wręcz przygasa i dalej " kuleje " Wymieniliśmy spowrotem wtrysk na ten stary i to samo . WAZNE ! samochod przed wymiana wtrysku jeździł bez większych problemów. Po odpięciu przepływomierza silnik dużo lepiej pracuje . Komputer ( ale niestety do vcds nie mam dostępu) pokazuje raz na kilka odpaleń wypadanie zaplony i tylko to , i to nie zawsze , nic więcej Co wymienione : uszczelka kolektora ssacego rurka odmy ( do kolektora ) bo stara była dziurawa podkładki oraz uszczelki wszystkich 4 wtrysków przepływomierz co sprawdzone : kompresja na poziome 12 bar każdy cylinder Podmianka świec, cewek Cisnienie w rampie na jalowym 40 bar Po dodaniu gazu zwiększa się Ciśnienie w kolektorze dolotowym 310-330 na jalowym przy odpiętym przeplywomierzu 500-530 na jalowym przy podpiętym przepływomierz Szczelność dolotu sprawdzona 2 razy Czy ma ktoś może pomysł co dalej ?
GaGo87 Opublikowano 24 Sierpnia Opublikowano 24 Sierpnia Kolego u mnie podobnie trzęsło, winna byla wiazka od wtryskow bo nie pracowal wtedy na wszystkich cylindrach
Rekomendowane odpowiedzi