serdzio Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego Dzień dobry, Wymieniłem sobie licznik na przedliftowy z voltomierzem oraz wskaźnikiem temp. oleju. O ile voltomierz działa od kopa (wiadomo), to czujnik temperatury niestety leży. Zakładam, że nie mam samego czujnika oraz instalacji do niego. W necie znajduje różne wersje, raz że czujnik ma być w misje, raz że w podstawie filtra oleju. Czy ma ktoś pewną informację na temat: 1. Jaki czujnik (nr części) powinien być w 1Z 96r.? 2. Jak powinien być podpięty? 3. Dodatkowo, którędy najlepiej puścić kable?
Langista Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego Zajrzyj pod auto i zobacz, czy ze środka miski olejowej wystaje czujnik. Najczęściej już tam jest czujnik od poziomu oleju, jest on zintegrowany z czujnikiem temperatury, tylko nie wszystkie czujniki mają obie funkcje.
serdzio Opublikowano 6 Lutego Autor Opublikowano 6 Lutego U mnie nie ma takiego czujnika w misce. Auto wyszło bez FISa z najbiedniejszym licznikiem.
Fazii Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego W misce olejowej montowane miały dopiero po drugim lifcie (z twoimi zegarami taki czujnik i tak by nie zadziałał). U Ciebie będzie trzeba zamontować w podstawie filtra oleju.
Rekomendowane odpowiedzi