Makso Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia Witam, wziąłem się za wymianę rozrządu w moim Audi (Silnik CAGA) , wszystkie rolki wymienione, pompa wymieniona i biorę się za napinanie paska a tu powstaje problem, mianowicie nie da się napiąć poprawnie napinacza, fizycznie nie jestem w stanie zgrać znaków na napinaczu. Myślałem że może napinacz jest wadliwy, kupiłem drugi nowy, a problem pozostał. Podczas napinania jakby przeskakiwał ponownie w pozycję poluzowaną. Szczerbinka na napinaczu rusza się razem ze strzałką. Załączam film który pokazuje problem. Siedzę nad tym już drugi dzień i brak mi pomysłów. Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi. Film.mp4
szpakuziom Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia Jedno przychodzi na myśl, czy wszystko kupiłeś w zestawie oryginalnie?
Makso Opublikowano 10 Kwietnia Autor Opublikowano 10 Kwietnia Dokładnie, kompletny zestaw , SKF : VKMC01263-1
szpakuziom Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia (edytowane) Godzinę temu, Makso napisał(a): Dokładnie, kompletny zestaw , SKF : VKMC01263-1 Ok. Koła luźne przy napinaniu? Tutaj masz wszystko wyszczególnione Minuta filmu 2:48 Edytowane 10 Kwietnia przez szpakuziom
Makso Opublikowano 11 Kwietnia Autor Opublikowano 11 Kwietnia Tak, fasolki są poluzowane. Niestety cały czas jest ten sam problem.
szpakuziom Opublikowano 11 Kwietnia Opublikowano 11 Kwietnia A czy pasek jest 100% taki sam co stary? Spróbuj założyć stary pasek i sprawdź z nową rolką, czy będzie ten sam problem.
Rekomendowane odpowiedzi