lidoo Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia Witam Czy jest jakiś inny sposób na wyłączenie tej wycieraczki? U mnie ta metoda nie działa, czyli Cent el 09 kodowanie 07 Bajt 21 bit 6 0
Muskel1 Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia Kto Ci powiedział, że to kodowanie deaktywuje wycieraczkę?
Muskel1 Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia Przecież to jest dla platformy PQ35 ( Golf 6 etc.) Ty masz platformę MLBevo, to są całkiem inne sterowniki, inne kodowania i nie można ich stosować zamiennie. Dam Ci dobra radę, nie stosuj na pałę kodowań, które znalazłeś gdzieś w internecie, chyba że chcesz sobie narobić szkód. Wykodowanie wycieraczki przy wstecznym w B9 to sterownik 09, bajt 12 bit 6-7 ustawiasz na "80 rear_wiper,separate_rearwiper"
Muskel1 Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia Dodam tylko, że po wykodowaniu jak powyżej, nie ma możliwości aktywacji tylnej wycieraczki manetką i aby uruchomić tylna wycieraczkę, należy manetką wycieraczki natryskać na tylna szybę. Innej możliwości deaktywacji nie ma. Jedynie jak możesz to obejść, to zanim wrzucisz wsteczny bieg wyłącz manetkę wycieraczki z pozycji auto, lub wykoduj jak powyżej.
lidoo Opublikowano 24 Kwietnia Autor Opublikowano 24 Kwietnia Spokojnie, zanim coś zastosuje to sprawdzam gdzie się da, i dlatego tez tutaj pytam, Tego kodowania co napisałeś to nigdzie nie moglem znaleźć
Muskel1 Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia (edytowane) Bo masz na 100 % klona. Wrzuć zdjęcie bajtu 12 Edytowane 24 Kwietnia przez Muskel1
lidoo Opublikowano 24 Kwietnia Autor Opublikowano 24 Kwietnia Ale jestem aktualnie na tym kodowaniu i mam tak ustawione.... na "80 rear_wiper,separate_rearwiper"
Muskel1 Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia Ok. myślałem, że piszesz o tym, co widzisz w bajcie 12.
lidoo Opublikowano 24 Kwietnia Autor Opublikowano 24 Kwietnia Ale jestem aktualnie na tym kodowaniu i mam tak ustawione.... na "80 rear_wiper,separate_rearwiper"
Muskel1 Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia 1 minutę temu, lidoo napisał(a): Ale jestem aktualnie na tym kodowaniu i mam tak ustawione.... na "80 rear_wiper,separate_rearwiper" Po zmianie masz tak ustawione? czy zanim zmieniłeś?
lidoo Opublikowano 24 Kwietnia Autor Opublikowano 24 Kwietnia Nic nie zmieniałem, sprawdziłem to co napisałeś i ja tak mam, a tylna przy wstecznym dziala
Muskel1 Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia W polifcie jest już zatem zmienione i nie działa to kodowanie. W przedlifcie oryginalnie jest "40 rear_wiper,2_wired_rearwiper" Pozostaje Ci tylko deaktywacja manetki w pozycję 0 zanim wrzucisz wsteczny.
Rekomendowane odpowiedzi