Nacek Opublikowano 6 Maja Opublikowano 6 Maja Hej, czasami z rana po dłuższej przerwie od jazdy 3/4 dni przy odpaleniu - odpali ale bardzo dziwnie pracuje silnik jakby na 3 tłoki. Całą budą szarpie i tak szatkuje na ssaniu z tłumików słychać takie boom boom jakby strzelał, przy dodawaniu gazu jest taki tępy, jak się troszkę podgrzeje ssanie puści czy się pojedzie na obrotach po chwili to przemija - zdarzyło mi się to już kilka razy wyrywkowo, coś może mu zapłon nie domaga? Kompa nie podpinałem, ale żadnych błędów też nie wyrzuca typu Check..
przem8 Opublikowano 6 Maja Opublikowano 6 Maja Mogą być początki upg/pękniętej glowicy albo jakaś pierdoła. Nie da się jednoznacznie określić.
Nacek Opublikowano 18 Maja Autor Opublikowano 18 Maja Zrobię test płynu chłodniczego czy dostają się spaliny do układu i dam znać
Nacek Opublikowano 30 Maja Autor Opublikowano 30 Maja No i zrobiłem test płynem na wykrywanie usterki upg nic mi go nie zabarwiło nie zmienił koloru, a test był wykonany poprawnie gorący silnik 90*C oraz na podwyższonych obrotach przez parę minut.
Rekomendowane odpowiedzi