dzikuzkiw Opublikowano 7 Maja 2009 Opublikowano 7 Maja 2009 mam problem z niebieskim dymem wydobywajacym sie z wydechu. przed regeneracja pompy bylo wszystko ok a teraz w miare rozgrzewania sie silnika zaczyna coraz bardziej dymic.co to moze byc??? po wlozeniu pompy i jeżdżeniu pare dni zauwazylem ze przewód od powrotu byl scisniety i nie bylo przepływu myslalem ze to moze byc przyczyna dymienia ale po jego wymianie kopci dalej.
Sztomel Opublikowano 8 Maja 2009 Opublikowano 8 Maja 2009 niebieski dym to przeważnie spalany olej ale i również powietrze w przewodach paliwowych, sprawdź wężyki, króćce, metalowe cybanty na przewodach i nakrętki na przewodach metalowych przy wtryskach i głowicy tłokorozdzielacza przy pompie czy dobrze dokręcone a przewody dobrze osadzone.
Rudi Opublikowano 10 Maja 2009 Opublikowano 10 Maja 2009 Tak mi się przypomniało, że znajomy miał biały dym jak dwa wtrysk mu padł. Tyle, że to było w AKN. Ale posprawdzaj jak Sztomel pisze. I podepnij Vag może coś podpowie.
dzikuzkiw Opublikowano 11 Maja 2009 Autor Opublikowano 11 Maja 2009 Podpiołem vaga i wszystko gra ale zauważyłem ubytki oleju i to dość znaczne i jeszcze coś po odkręceniu korka od wlewu oleju dmucha powietrzem pewnie musiała sie odma zatkać??? wiecie moze jakie uszczelnienie najbardziej pada po zatkaniu odmy????
MarcinGD Opublikowano 11 Maja 2009 Opublikowano 11 Maja 2009 Dolne i gorne uszczelnienie miski olejowej.
Sztomel Opublikowano 11 Maja 2009 Opublikowano 11 Maja 2009 wiecie moze jakie uszczelnienie najbardziej pada po zatkaniu odmy???? lepiej się o tym nie przekonać na własnej skórze jak pójdzie uszczelniacz od strony skrzyni biegów na wale, lepiej zabrać się za usunięcie usterki : http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=55798
dzikuzkiw Opublikowano 13 Maja 2009 Autor Opublikowano 13 Maja 2009 A jednak to była własnie ta odma wymieniłem przepaliłem olej który jeszcze sie nie dopalił i po kopceniu dzięki za rady... pozdro
Rekomendowane odpowiedzi