batolini Opublikowano 7 Maja 2009 Opublikowano 7 Maja 2009 cześć Na rozgrzanym silniku pojawia się dziwny dźwięk w przedniej części silnika. Gdy odpalam silnik rano jest OK. Trudno mi zlokalizować czy to pompa wspomagania, wody lub napinacz paska klinowego czy jakieś łożysko.Nagrałem ten dźwięk, może ktoś z Was miał podobną sytuację? http://w382.wrzuta.pl/plik/7Ca9BFa3vuN/nagranie000 pozdrawiam b
chris11222 Opublikowano 31 Maja 2009 Opublikowano 31 Maja 2009 Czesc. Twoj dzwiek jest zupelnie inny jakby cos ocieralo cyklicznie i dosc glosno. U mnie jest bardziej jednostajny szum caly czas na jednym poziomie. nawiasem mowiac bylem w ASO Premium powiedzieli ze normalnie tak jest.
Labiel Opublikowano 1 Czerwca 2009 Opublikowano 1 Czerwca 2009 O masakra. Dźwięk nie jest zbyt wyraźny ale i tak ciarki po plecach przechodzą. Aby zlokalizować ten dźwięk na rozgrzanym silniku kiedy ci tak to wali zdejmij pasek z pompy wodnej, wspomagania i alternatora. Jeśli nic wtedy nie będzie waliło to masz odpowiedź, jedno z tych urządzeń. Jeśli dźwięk będzie nadal no to masz mały problem, bo będzie to oznaczało że dźwięk pochodzi bezpośrednio z samego silnika, a nie brzmi to ciekawie.
Rekomendowane odpowiedzi