Muskel1 Opublikowano 18 Czerwca Opublikowano 18 Czerwca Ograniczenie działania z powodu odebranej nieprawidłowej wiadomości jest ciężkie do zdiagnozowania, bo ma bardzo wiele przyczyn. Od niewłaściwego kodowania po usterki poszczególnych komponentów.
Muskel1 Opublikowano 18 Czerwca Opublikowano 18 Czerwca W pierwszej kolejności należy naprawić wszelkie usterki i pozbyć się innych błędów, dopiero sprawdzić czy ten powróci.
Diego1121 Opublikowano 18 Czerwca Autor Opublikowano 18 Czerwca 23 minuty temu, Muskel1 napisał(a): W pierwszej kolejności należy naprawić wszelkie usterki i pozbyć się innych błędów, dopiero sprawdzić czy ten powróci. Czy to mogło powstać od tego błędu klapy filtra powietrza?
Diego1121 Opublikowano 18 Czerwca Autor Opublikowano 18 Czerwca 7 minut temu, Muskel1 napisał(a): Ciężko stwierdzić co jest przyczyną Ten czujnik pedału hamulca jest taki sam w automacie i manualu czy się różnią?
Muskel1 Opublikowano 18 Czerwca Opublikowano 18 Czerwca (edytowane) Powinien być taki sam, tam filozofii nie ma, on tylko styka i rozwiera obwód. Edytowane 18 Czerwca przez Muskel1
Diego1121 Opublikowano 18 Czerwca Autor Opublikowano 18 Czerwca W dniu 17.06.2024 o 10:32, Muskel1 napisał(a): Wejść można ale tak jak już pisałem, etykiety nie są w bajcie 00 opisane😉 A z tą skrzynią coś jeszcze próbujemy?
Muskel1 Opublikowano 18 Czerwca Opublikowano 18 Czerwca Bez opisu etykiet są to działania na chbił trafił i jest bardzo wiele możliwości, tak że tutaj raczej nic nie zdziałasz.
Diego1121 Opublikowano 18 Czerwca Autor Opublikowano 18 Czerwca 17 minut temu, Muskel1 napisał(a): Bez opisu etykiet są to działania na chbił trafił i jest bardzo wiele możliwości, tak że tutaj raczej nic nie zdziałasz. Tylko czemu sterownik nie chce przyjąć kodowania?
Muskel1 Opublikowano 18 Czerwca Opublikowano 18 Czerwca Bo parametry nie pasują i nowe kodowania są sprzeczne.
Diego1121 Opublikowano 18 Czerwca Autor Opublikowano 18 Czerwca 4 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Bo parametry nie pasują i nowe kodowania są sprzeczne. Jest jakiś sposób by to ogarnąć?
Muskel1 Opublikowano 18 Czerwca Opublikowano 18 Czerwca Podmiana sterownika ABS z auta z identycznym wyposażeniem i manualną skrzynią biegów.
Diego1121 Opublikowano 18 Czerwca Autor Opublikowano 18 Czerwca 2 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Podmiana sterownika ABS z auta z identycznym wyposażeniem i manualną skrzynią biegów. A jakiś ogarnięty elektromechanik lub ASO by to ogarnęło?
Muskel1 Opublikowano 18 Czerwca Opublikowano 18 Czerwca ASO na 100 % nie, jak tam pojedziesz i zobaczą, że skrzynia i inne elementy jak lampy nie pasujèäą do VINu, to od razu Cię spławią. Czy kto inny tego nie wiem. Moje podejrzenie jest takie, że zestaw danych w sterowniku ABS z automatem różni się od zestawu danych z manualną skrzynią, wynikiem czego próby kodowań są sprzeczne (poza zakresem). Nie wiem czy można do sterownika ABS z automatem wgrać zestaw danych ze sterownika z manualem.
Diego1121 Opublikowano 18 Czerwca Autor Opublikowano 18 Czerwca Da się wyjąć przycisk od sterowania drzwi kierowcy? Ten jeden mi ciężej chodzi niż reszta i chciałem przeczyścić.
adi1977 Opublikowano 18 Czerwca Opublikowano 18 Czerwca 2 godziny temu, Muskel1 napisał(a): Raczej nie. Cześć w elektronice widzę jesteś ogarnięty dzis wyskoczył mi ład hamulca postojowego ,jak się domyślam prawy silniczek do wymiany prawa storna to strona pasażera?
Muskel1 Opublikowano 18 Czerwca Opublikowano 18 Czerwca W pierwszej kolejności wiązka/wtyczka do zweryfikowania, czy do silniczka dochodzi napięcie. Brak zasilania może być właśnie wynikiem uszkodzenia wiązki/wtyczki. Prawa strona to strona pasażera. Strony pojazdów określane są w kierunku jazdy😉
adi1977 Opublikowano 18 Czerwca Opublikowano 18 Czerwca Godzinę temu, Muskel1 napisał(a): W pierwszej kolejności wiązka/wtyczka do zweryfikowania, czy do silniczka dochodzi napięcie. Brak zasilania może być właśnie wynikiem uszkodzenia wiązki/wtyczki. Prawa strona to strona pasażera. Strony pojazdów określane są w kierunku jazdy😉 Dziękuję i pozdrawiam
adi1977 Opublikowano 19 Czerwca Opublikowano 19 Czerwca 13 godzin temu, adi1977 napisał(a): Dziękuję i pozdrawiam A sterownik od hamulca postojowego jest w bagażniku po prawej stronie ?
Rekomendowane odpowiedzi