Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Kilka problemów z A4 B8 2.0TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ograniczenie działania z powodu odebranej nieprawidłowej wiadomości jest ciężkie do zdiagnozowania, bo ma bardzo wiele przyczyn. Od niewłaściwego kodowania po usterki poszczególnych komponentów.

Opublikowano

W pierwszej kolejności należy naprawić wszelkie usterki i pozbyć się innych błędów, dopiero sprawdzić czy ten powróci.

Opublikowano
23 minuty temu, Muskel1 napisał(a):

W pierwszej kolejności należy naprawić wszelkie usterki i pozbyć się innych błędów, dopiero sprawdzić czy ten powróci.

Czy to mogło powstać od tego błędu klapy filtra powietrza? 

Opublikowano

Ciężko stwierdzić co jest przyczyną

Opublikowano
7 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Ciężko stwierdzić co jest przyczyną

Ten czujnik pedału hamulca jest taki sam w automacie i manualu czy się różnią? 

Opublikowano (edytowane)

Powinien być taki sam, tam filozofii nie ma, on tylko styka i rozwiera obwód.

Edytowane przez Muskel1
Opublikowano
W dniu 17.06.2024 o 10:32, Muskel1 napisał(a):

Wejść można ale tak jak już pisałem,  etykiety nie są w bajcie 00 opisane😉

A z tą skrzynią coś jeszcze próbujemy? 

Opublikowano

Bez opisu etykiet są to działania na chbił trafił i jest bardzo wiele możliwości, tak że tutaj raczej nic nie zdziałasz.

Opublikowano
17 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Bez opisu etykiet są to działania na chbił trafił i jest bardzo wiele możliwości, tak że tutaj raczej nic nie zdziałasz.

Tylko czemu sterownik nie chce przyjąć kodowania? 

Opublikowano

Bo parametry nie pasują i nowe kodowania są sprzeczne.

Opublikowano
4 minuty temu, Muskel1 napisał(a):

Bo parametry nie pasują i nowe kodowania są sprzeczne.

Jest jakiś sposób by to ogarnąć? 

Opublikowano

Podmiana sterownika ABS z auta z identycznym wyposażeniem i manualną skrzynią biegów.

Opublikowano
2 minuty temu, Muskel1 napisał(a):

Podmiana sterownika ABS z auta z identycznym wyposażeniem i manualną skrzynią biegów.

A jakiś ogarnięty elektromechanik lub ASO by to ogarnęło? 

Opublikowano

ASO na 100 % nie, jak tam pojedziesz i zobaczą, że skrzynia i inne elementy jak lampy nie pasujèäą do VINu, to od razu Cię spławią. 

Czy kto inny tego nie wiem. Moje podejrzenie jest takie, że zestaw danych w sterowniku ABS z automatem różni się od zestawu danych z manualną skrzynią, wynikiem czego próby kodowań są sprzeczne (poza zakresem). Nie wiem czy można do sterownika ABS z automatem wgrać zestaw danych ze sterownika z manualem.

Opublikowano

Da się wyjąć przycisk od sterowania drzwi kierowcy? Ten jeden mi ciężej chodzi niż reszta i chciałem przeczyścić. 

IMG_20240617_113701774.jpg

Opublikowano

Raczej nie.

Opublikowano
2 godziny temu, Muskel1 napisał(a):

Raczej nie.

Cześć w elektronice widzę jesteś ogarnięty dzis wyskoczył mi ład hamulca postojowego ,jak się domyślam prawy silniczek do wymiany prawa storna to strona pasażera?

20240618_153401.jpg

Opublikowano

W pierwszej kolejności wiązka/wtyczka do zweryfikowania, czy do silniczka dochodzi napięcie. Brak zasilania może być właśnie wynikiem uszkodzenia wiązki/wtyczki. Prawa strona to strona pasażera. Strony pojazdów określane są w kierunku jazdy😉

Opublikowano
Godzinę temu, Muskel1 napisał(a):

W pierwszej kolejności wiązka/wtyczka do zweryfikowania, czy do silniczka dochodzi napięcie. Brak zasilania może być właśnie wynikiem uszkodzenia wiązki/wtyczki. Prawa strona to strona pasażera. Strony pojazdów określane są w kierunku jazdy😉

Dziękuję i pozdrawiam 

Opublikowano
13 godzin temu, adi1977 napisał(a):

Dziękuję i pozdrawiam 

A sterownik od hamulca postojowego jest w bagażniku po prawej stronie ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...