Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Kilka problemów z A4 B8 2.0TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niestety lusterko z angola nie da się dobrze ustawić :/. Czy da się przełożyć sam mechanizm składania lusterka?

Bo u mnie lusterko mogę sobie ręką ruszać, jest luźne, jak by mechanizm się rozsypał. 

Opublikowano

Widziałem, że są dostępne silniczki do lusterek. Jak to wymienić? Ciężko? 

Opublikowano

Cała podstawa lusterka do wymiany.

Opublikowano
13 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Cała podstawa lusterka do wymiany.

Samego silniczka nie idzie wymienić które sprzedają na allegro? 

Przykładowy link:

https://allegro.pl/oferta/silniczek-skladania-lusterka-lewy-audi-a4-b8-a5-8t-15389642518

Opublikowano

Nie przekładałem nigdy samego silniczka, więc nie powiem czy pasuje do podstawy lusterka, w której nie były one montowane.

Opublikowano
14 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Nie przekładałem nigdy samego silniczka, więc nie powiem czy pasuje do podstawy lusterka, w której nie były one montowane.

U mnie jest silniczek bo lusterko się składało, prawdopodobne przy uderzeniu się coś uszkodziło. Dlatego pytam czy można sam silniczek wymienić 

Opublikowano

Bo to tylko silniczek steruje lusterkiem tak? Że jedno mam sztywne i ruszyć ręcznie nie można, to silniczek trzyma je sztywno? Czy jakiś inny mechanizm? 

Opublikowano

Silniczek jest odpowiedzialny za składanie, a steruje nim sterownik drzwiowy.

Opublikowano
24 minuty temu, Muskel1 napisał(a):

Silniczek jest odpowiedzialny za składanie, a steruje nim sterownik drzwiowy.

Od ilu pin są składane elektrycznie lusterka? 

Opublikowano

Zależy od wyposażenia, czy podgrzewane, fotochromy itd.. poszkaj na forum  gdzieś było opisane ile pinów przy jakim wyposażeniu.

Opublikowano

Jest gdzieś opisane jak dokładnie rozebrać lusterko i złożyć? 

Opublikowano

Tego nie wiem. Poszukaj.

Opublikowano
1 godzinę temu, Muskel1 napisał(a):

Tego nie wiem. Poszukaj.

Wiem, że później może być problem ze złożeniem bo jest tam jakaś sprężyna. Jak to najlepiej złożyć? Kojarzysz? 

Opublikowano

Nie bo nie rozbierałem.

Opublikowano

A powiesz mi proszę jak powinno łączyć się z bt w mmi 2g high? 

Opublikowano
41 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Nie bo nie rozbierałem.

Znasz może numer silniczka który odpowiada za składanie i rozkładanie? 

Opublikowano

BT jest widoczny tylko 1 min. po włączeniu zapłonu. W tym czasie musisz szukać nowego urządzenia. Powinno być widoczne nowe urządzenie Audi UHVxxxx. Wszystko opisane w instrukcji😉

Jak nie, to w ustawieniach MMI-> telefon wykasuj wszystkie zarejestrowane po BT urządzenia/telefony.

Opublikowano
Teraz, Diego1121 napisał(a):

Znasz może numer silniczka który odpowiada za składanie i rozkładanie? 

Nie znam.

Opublikowano
34 minuty temu, Muskel1 napisał(a):

BT jest widoczny tylko 1 min. po włączeniu zapłonu. W tym czasie musisz szukać nowego urządzenia. Powinno być widoczne nowe urządzenie Audi UHVxxxx. Wszystko opisane w instrukcji😉

Jak nie, to w ustawieniach MMI-> telefon wykasuj wszystkie zarejestrowane po BT urządzenia/telefony.

Udało mu się połączyć. Dzięki. Da się udostępnić książkę telefoniczną? Lub dodać samemu numery do niej? 

IMG_20240623_195022323.jpg

Opublikowano

W ustawieniach telefonu powinien przy parowaniu zapytać czy chcesz udostępnić, należy potwierdzić i wtedy przejmuje książkę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...