Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jakie dystanse do A4 B6?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez mulia4b6,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, jestem tu pierwszy raz:D   Mam problem z kołami.  A więc tak mam audi a4 b6 sedan AVJ quattro, obnizona na zawieszeniu TA TECHNIX .
kupiłem koła na  allegro :     opony 245/40/18   et 48                na mojej obecnie 195/65/15    (prawdopodobnie et 39)
Potrzebuje rady jakie dystanse należy dobrać żeby wszystko dobrze pasowało.
Mam nadzieje ze nie wybrałem się z motyką na słońce i nie kupiłem kół których nie zdołam dopasować . Pozdrawiam

ALLEGRO.PL

Opublikowano
1 godzinę temu, mulia4b6 napisał(a):

Witam wszystkich, jestem tu pierwszy raz:D   Mam problem z kołami.  A więc tak mam audi a4 b6 sedan AVJ quattro, obnizona na zawieszeniu TA TECHNIX .
kupiłem koła na  allegro :     opony 245/40/18   et 48                na mojej obecnie 195/65/15    (prawdopodobnie et 39)
Potrzebuje rady jakie dystanse należy dobrać żeby wszystko dobrze pasowało.
Mam nadzieje ze nie wybrałem się z motyką na słońce i nie kupiłem kół których nie zdołam dopasować . Pozdrawiam

ALLEGRO.PL

Po pierwsze za szerokie opony, po drugie jaka szerokość felgi? 

Opublikowano
44 minuty temu, Rob@k napisał(a):

Po pierwsze za szerokie opony, po drugie jaka szerokość felgi? 

szer. 8   dokladnie takie tylko et 48,   Przejrzałem wiele tematów z takimi problemami i zauważyłem, że jest dość dużo przypadków gdzie ktoś wsadził podobne parametry z 245mm i pasowalo nic nie tarło. Dlatego szukam pomocy specjalistów, chciałbym zrobić wszystko by dopasować te koła, a nie musieć je sprzedawać.

Opublikowano
23 minuty temu, mulia4b6 napisał(a):

szer. 8   dokladnie takie tylko et 48,   Przejrzałem wiele tematów z takimi problemami i zauważyłem, że jest dość dużo przypadków gdzie ktoś wsadził podobne parametry z 245mm i pasowalo nic nie tarło. Dlatego szukam pomocy specjalistów, chciałbym zrobić wszystko by dopasować te koła, a nie musieć je sprzedawać.

Myślę, że przy tej oponie możesz dać 15mm. Ale na 100% nie jestem pewien. Musisz założyć koła i zmierzyć. Na YouTube są filmiki jak to zrobić. 

• Rozwiązanie
Opublikowano

Dla wszystkich potomnych ( sam wiem co to znaczy bo naszukałem się po forach informacji z przed 10lat+ i mało co znalazłem)

Wsadziłem te koła 245/40/18   et 48 do a4 b6 i wszystko siedzi perfekto bez dystansów, które spokojnie mogę wsadzić jeszcze ( okolo 10-15mm)

20240619_153332.jpg