mulia4b6 Opublikowano 14 Czerwca Opublikowano 14 Czerwca Witam wszystkich, jestem tu pierwszy raz Mam problem z kołami. A więc tak mam audi a4 b6 sedan AVJ quattro, obnizona na zawieszeniu TA TECHNIX . kupiłem koła na allegro : opony 245/40/18 et 48 na mojej obecnie 195/65/15 (prawdopodobnie et 39) Potrzebuje rady jakie dystanse należy dobrać żeby wszystko dobrze pasowało. Mam nadzieje ze nie wybrałem się z motyką na słońce i nie kupiłem kół których nie zdołam dopasować . Pozdrawiam allegro.pl ALLEGRO.PL
Rob@k Opublikowano 14 Czerwca Opublikowano 14 Czerwca 1 godzinę temu, mulia4b6 napisał(a): Witam wszystkich, jestem tu pierwszy raz Mam problem z kołami. A więc tak mam audi a4 b6 sedan AVJ quattro, obnizona na zawieszeniu TA TECHNIX . kupiłem koła na allegro : opony 245/40/18 et 48 na mojej obecnie 195/65/15 (prawdopodobnie et 39) Potrzebuje rady jakie dystanse należy dobrać żeby wszystko dobrze pasowało. Mam nadzieje ze nie wybrałem się z motyką na słońce i nie kupiłem kół których nie zdołam dopasować . Pozdrawiam allegro.pl ALLEGRO.PL Po pierwsze za szerokie opony, po drugie jaka szerokość felgi?
mulia4b6 Opublikowano 14 Czerwca Autor Opublikowano 14 Czerwca 44 minuty temu, Rob@k napisał(a): Po pierwsze za szerokie opony, po drugie jaka szerokość felgi? Felgi Aluminiowe AUTEC OKTANO 8X18 5X112 ET35 - Xfelgi.pl XFELGI.PL szer. 8 dokladnie takie tylko et 48, Przejrzałem wiele tematów z takimi problemami i zauważyłem, że jest dość dużo przypadków gdzie ktoś wsadził podobne parametry z 245mm i pasowalo nic nie tarło. Dlatego szukam pomocy specjalistów, chciałbym zrobić wszystko by dopasować te koła, a nie musieć je sprzedawać.
Rob@k Opublikowano 14 Czerwca Opublikowano 14 Czerwca 23 minuty temu, mulia4b6 napisał(a): Felgi Aluminiowe AUTEC OKTANO 8X18 5X112 ET35 - Xfelgi.pl XFELGI.PL szer. 8 dokladnie takie tylko et 48, Przejrzałem wiele tematów z takimi problemami i zauważyłem, że jest dość dużo przypadków gdzie ktoś wsadził podobne parametry z 245mm i pasowalo nic nie tarło. Dlatego szukam pomocy specjalistów, chciałbym zrobić wszystko by dopasować te koła, a nie musieć je sprzedawać. Myślę, że przy tej oponie możesz dać 15mm. Ale na 100% nie jestem pewien. Musisz założyć koła i zmierzyć. Na YouTube są filmiki jak to zrobić.
Rozwiązanie mulia4b6 Opublikowano 19 Czerwca Autor Rozwiązanie Opublikowano 19 Czerwca Dla wszystkich potomnych ( sam wiem co to znaczy bo naszukałem się po forach informacji z przed 10lat+ i mało co znalazłem) Wsadziłem te koła 245/40/18 et 48 do a4 b6 i wszystko siedzi perfekto bez dystansów, które spokojnie mogę wsadzić jeszcze ( okolo 10-15mm)
Rekomendowane odpowiedzi