Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Audi A4 Avant W8 2018 - montaż nagłośnienia Bang Olufsen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Panowie - bardzo chodzi mi po głowie żeby zmienić sobie zestaw głośnikowy ze standardowego na Bang Olufsen dla A4, 

tylko teraz takie pytanie - czy wystarczy wymienić same głośniki plus półka na tył - czy to powinno być raczej wysłane na jakiś warsztat Car Audio ? Zastanawiam się nad dobrym wygłuszeniem tych głośników i nie wiem czy sam dam z tym radę.

Z tego co wiem ja mam u siebie głośniki w drzwiach plus jakiś mały subik w bagażniku. Chyba pod przednim podszybiem też jakieś są.

Opublikowano

Przejście na B&O to nie tylko sama wymiana głośników a dołożenie także całej wiązki i wzmacniacza. 

Opublikowano

żeby powiedzieć tak bardziej obrazowo : dołożenie BO w B9 wiąże się z wywaleniem kompletnie całego środka z auta. mam obawy że sam możesz nie dać rady (a jak zobaczysz koszt jaki weźmie warsztat to odpuścisz).

poza tym każdy Ci powie ze BO w B9 nie gra. lepiej oddaj do jakiegoś zakładu car audio niech założą to co potrafią najlepiej.

Opublikowano
36 minut temu, wuPiotrek napisał(a):

poza tym każdy Ci powie ze BO w B9 nie gra

a to ciekawa opinia. Jest o tym temat, gdzie poruszalismy m.in. jakosc dzwieku.

Z obserwacji wynika ze gdy jednostka jest na qualcomie wtedy gra swietnie, natomiast na nvidii jest slabiej ale i tak naprawde dobrze.

Ja akurat moge sie wypowiedziec z wlasnego doswiadczenia a dodatkowo jestem wyczulony bardzo sluchowo.

W Q5 (2018) oraz A4 Allroad (2018) graja tak samo.

W A4 2016 (nvidia) gra slabiej ale i tak naprawde dobrze.

7 godzin temu, dominbdg napisał(a):

Panowie - bardzo chodzi mi po głowie żeby zmienić sobie zestaw głośnikowy ze standardowego na Bang Olufsen dla A4,

Moja rada: sprzedaj i kup z BO. Zbyt wiele pracy i kosztow aby dolozyc Banga.