Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Nietypowy problem z ABS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie problem jest taki, że za każdym razem gdy wychamowuje auto do zera to przed samym końcem chamowania pedał wpada w wibracje i załącza ABS.Byłem u mechanika podpioł komputer i pokazał zero błędów. Czy możliwe, że któryś z czujników sie przybrudził i teraz tak się dzieje czy może ktos ma inne koncepcje co mogło się stać?

z góry dzięki za pomoc

Opublikowano

Jak w temacie problem jest taki, że za każdym razem gdy wychamowuje auto do zera to przed samym końcem chamowania pedał wpada w wibracje i załącza ABS.Byłem u mechanika podpioł komputer i pokazał zero błędów. Czy możliwe, że któryś z czujników sie przybrudził i teraz tak się dzieje czy może ktos ma inne koncepcje co mogło się stać?

z góry dzięki za pomoc

Radziu,

Problem, który opisujesz jest akurat bardzo typowy :)

Tak jak sam przypuszczałeś najprawdopodobniej na jednym z czujników zebrała się spora ilość rdzy.

Wyjmij czujnik i wyczyść.

Opublikowano

Problem rozwiązany wszyskie czujniki ABS wyciagnięte i przeczyszczone chociaż nie było łatwo ich wyjąć. Teraz autko śmiga jak powinno a przy okazji wymieniłem klocki i tarcze z tyłu :>

Dzięki za rady panowie dobrze, że jest to forum człowiek zaoszczędzi stresu i niepotrzebynych wizyt u mechanika.