Szef901 Opublikowano 11 Lipca Opublikowano 11 Lipca (edytowane) Witam posiadam pacjenta a4 b8 2.0 143 cr samochód nie odpala:/ po odpowietrzeniu całego układu przy wtryskach Delphi ds150..próbuje odpalić samochód i tu moje zdziwienie nie odpala odkręcam więc rurki z wtrysków patrząc co nie tak a tam pusto brak paliwa..tak jak by pompa cr nie tłoczyła i puszczała paliwo w powrót ..wtryski oddałem do sprawdzenia wszystkie są ok i w normach..pompę też odalem do sprawdzenia bo myślałem może się zatarła.. ale testy i wykres idealny tak mi powiedziano na serwisie nawet podmienilem na inna bo i tak robilem rozrzad dalej to samo ..jakieś pomysły? Podmieniłem zawor na pompie na inny ale dalej to samo pompę w baku też zamieniłem bo mam z tym silnikiem na placu takie 3 samochody( brat i ojciec) zero poprawy...jakieś pomysły??bezpieczniki i przekazniki zmienione komputerem jak steruje pompy sprawne tą z baku pokazuje do 1bara jakoś a ta 2 pomocnicza ponad 4 jak się nie mylę przed filtrem Edytowane 11 Lipca przez Szef901
Szef901 Opublikowano 12 Lipca Autor Opublikowano 12 Lipca Może podać Napięcie na zawor w pompie cr 12v ponieważ uważam że teraz zawór jest otwarty gdyż napełniania jest listwa cr oraz wtryski? Witam odgrzebuje kotleta;) dalej się mecze z tym samochodem zrobiłem testy czujnika paliwa na listwie Cr układ pusty bez paliwa a czujnik pokazuje 5 barów?? Może przez to nie odpala..
Silver3833 Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca Hej sprawdz pompę w zbiorniku Lub skoro tak jest czujnik walnięty skoro pokazuję złe wartośc Tylko skoro pusty czyli się zapowietrza wiesz że uszkodzisz wtryski lub już to zrobiłeś 🤔 Sprawdz wszystko dokładnię bo tu jest wiele rzeczy którę moga być przyczyną pierwsze co bym zrobił odłaczył wtryski i sprawdził jakie ciśnienie daję pompa paliwa ze zbiornika. To jest pierwszą rzeczą którą bym sprawdził ciśnienie pompy ze zbiornika oraz filtr paliwa zobaczył bo może być tak że pompa ci opiłkuję 😁 Ale to jest wróżenie z fusów 🤣 A zawór trzymający ciśnienie paliwa sprawdzałeś podmieniałeś ? Jeżeli tak sprawdź instslację elektryczną do tego zaworu lub do innych rzeczy może być tak że ci się jakiś przewód ukruszył przetarł lub kuna przegryzła skoro wszystko sprawdzałeś 😁 Ale jak pisze to wróżenię z fusów mimo wszystko 🤣 Lub ktoś ci pompę CR źlę złożył zregenerował lub jeszcze też tak możliwość źlę rozrząd złożony możliwości jest naprawdę dużo po prostu wykluczaj je po koleji i cierpliwość 🤪
Szef901 Opublikowano 31 Lipca Autor Opublikowano 31 Lipca (edytowane) To co sprawdzilem bo kopie juz w min chyba 3 miesiąc pompy cr mam 3 jedną nowka 2 po regeneracji a 3 sprawna od ojca .. A do pewnosci zregenerowaną dałem firmie innej sprawdzic ..wtryski ok też dałem sprawdzic i posiadam takrze komplet nowych w pudełku bo myślałem że starych się nie da zregenerować ale za 2k zrobili pompa w baku nową daje 1 bar pomocnicza sprawna takrze ...filtr paliwa nowy rozrzad na blokadach sprawdzałem 3 razy pasuje lecz pompa tak jak by nie tłoczyła odpowietrzam układ popuszczam przy wtryskach Delphi procedura leci paliwo i zakręcam pokolei kręcę kręcę patrzę rurki puste Zamowiny czujnik cisnienia paliwa na listwie zobaczymy aa na pompie też nowy czujnik w auto utopione juz prawie 7 tysięcy na czesci a to dalej nie pali..opilkow w baku brak Nawet w akcie desperacji kupiłem 2 nowy akumulator 74ah bo jak tym kręciłem i odpowietrzalem po kilkanaście razy to akumulator słabł i potem trzeba było czekać aż się naładuje kilka godzin ;] Edytowane 31 Lipca przez Szef901
Silver3833 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia Hej masz trzy pompy w baku pomocnicza koło fitra paliwa i wysokiego ciśnienia. Wszystkie sprawdzone tak ? Jeżeli masz 1 bar masz odpowiedz to ciśnienie jest za niskię powinno być coś koło 5 barów lecz jak się mylę to niech ktoś mnie poprawi😊 Więc moim zdaniem masz za małę ciśnienię więc źle coś sprawdzasz 😜
Szef901 Opublikowano 3 Sierpnia Autor Opublikowano 3 Sierpnia Pompa w baku ma tylko 1 bar nową też tyle ma zamówiony nowy orginalny czujnik tylko wpięty nie wkręcony i co widzę pokazuje cisnienie paliwa ... jak...
Silver3833 Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia Lepiej oddaj ten samochód do mechanika bo piszesz że samochód nie odpala wrzucasz pomiar z VCDSa tylko żeby ten pomiar był miarodajny co ciągle go wrzucasz samochód niestety musi Ci odpalić 😅 wtedy można porównywać te dwie wartości 🤣 Pisałem Ci że pompa w baku musi mieć coś koło 5 barów !!! Daj ten samochód komuś kumatemu żeby Ci naprawił bo szkoda tej twojej kasy 7tys. naprawdę 😁
Rekomendowane odpowiedzi