Ivanek Opublikowano 28 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2024 (edytowane) Godzinę temu, A4b6quattro napisał(a): A te odpływy przy podszybiu gdzie aku to drożne ? Tam nie ma tych gumek już ktoś wyjął, teraz patrzę do wentylatora dmuchawy i w środku jest woda. Pianka pod filtrem kabinowym jest mokra Misja silikon na podstawę filtra kabinowego Edytowane 28 Grudnia 2024 przez Ivanek
Ivanek Opublikowano 28 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2024 W międzyczasie zrobiłem uchwyty na zakupy, mam w b6 i brakowało tu
Ivanek Opublikowano 28 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2024 9 minut temu, Gorczyk napisał(a): To tamtędy leci woda tak? No widziałem jak kapało, wyjąłem nawet wentylator, wyjąłem z niego liścia i był też mokry. Kanapa schnie w domu, samochód też farelka była 32 stopnie w środku, jutro chyba składam. Silikon schnie.
Gorczyk Opublikowano 28 Grudnia 2024 Opublikowano 28 Grudnia 2024 Dobrze, że coś znalazłeś. To jak to uszczelnisz to może zrob jeszcze próbę na myjce.
Ivanek Opublikowano 28 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2024 (edytowane) 14 godzin temu, Gorczyk napisał(a): Dobrze, że coś znalazłeś. To jak to uszczelnisz to może zrob jeszcze próbę na myjce. Nie trzeba myjni, wystarczy wodą tam chlapnąć i będzie wiadomo, a że schowek mam zdjęty to jest bardzo łatwo to zweryfikować, zapłon włączyć i klimatronik ustawić na temperaturę low, wtedy otwiera się klapka nad wentylatorem dmuchawy i widać idealnie spód filtra i czy jest woda czy nie. 5 postów wyżej na zdjęciu widać to miejsce, jak załączyłem wentylator to normalnie ta woda prawie ciurkiem leciała. Teraz przynajmniej w aucie octem pachnie a nie stęchlizną 😆 Edytowane 29 Grudnia 2024 przez Ivanek 1
Ivanek Opublikowano 12 Stycznia Autor Opublikowano 12 Stycznia Co może być przyczyną że czasem pilot kompletnie nie działa? Zasięg jego też jest dość mierny, czasem trzeba posiłkować się kluczem. Bateria wymieniona na duracell miesiąc temu, nie z action tylko u zegarmistrza.
Ivanek Opublikowano 12 Stycznia Autor Opublikowano 12 Stycznia 4 godziny temu, afroo. napisał(a): Bardzo ciekawy temat, ciekawe jaki byłby koszt robocizny, nie mam aż takich narzędzi, stawiam że z Ali te wzmacniacze to groszowe sprawy.
afroo. Opublikowano 12 Stycznia Opublikowano 12 Stycznia 8 minut temu, Ivanek napisał(a): stawiam że z Ali te wzmacniacze to groszowe sprawy. Pewnie tak, kwestia znalezienia jakiegoś majstra, któremu będzie się chciało to robić, bo robota precyzyjna, a skasować dużo nie można, to i roboty podjąć się nie chcą, takie realia. Mi też padł jeden kluczyk i znajomy zajmujący się elektroniką zasugerował, żebym po prostu kupił używany kluczyk pod tą samą częstotliwość, przełożył grot i dał go majstrom od immo do zaprogramowania. Jeszcze tego nie zrobiłem i bujam się aktualnie tylko z jednym działającym kluczem.
afroo. Opublikowano 12 Stycznia Opublikowano 12 Stycznia 6 godzin temu, Ivanek napisał(a): Co może być przyczyną że czasem pilot kompletnie nie działa? Zasięg jego też jest dość mierny, czasem trzeba posiłkować się kluczem. Bateria wymieniona na duracell miesiąc temu, nie z action tylko u zegarmistrza. A stacje radiowe odbierają Ci dobrze? Radio nie gubi fal? Bo może być kwestia kluczyka, jak wyżej, lub wzmacniacza. W sedanach padały moduły płytkowe, nie wiem, jak w avantach ale to wiązało się właśnie tez z gorszym odbiorem fal radiowych.
Ivanek Opublikowano 12 Stycznia Autor Opublikowano 12 Stycznia 11 minut temu, afroo. napisał(a): A stacje radiowe odbierają Ci dobrze? Radio nie gubi fal? Bo może być kwestia kluczyka, jak wyżej, lub wzmacniacza. W sedanach padały moduły płytkowe, nie wiem, jak w avantach ale to wiązało się właśnie tez z gorszym odbiorem fal radiowych. Nie słucham radia bo mam zmieniarkę, mam zerwane troszkę paski na prawej tylnej szybie więc może być, a te anteny odpowiadają też za kluczyk?
Gorczyk Opublikowano 12 Stycznia Opublikowano 12 Stycznia Ja już pisałem do kolegi i on zdecydował się naprawić kluczyk. Ale najpierw dam mu kluczyk którego nie używam bo potrafi się rozkodowanie po paru godzinach a baterią po dwóch dniach się rozladowuje.
Ivanek Opublikowano 12 Stycznia Autor Opublikowano 12 Stycznia 50 minut temu, Gorczyk napisał(a): Ja już pisałem do kolegi i on zdecydował się naprawić kluczyk. Ale najpierw dam mu kluczyk którego nie używam bo potrafi się rozkodowanie po paru godzinach a baterią po dwóch dniach się rozladowuje. Też wymiana tego wzmacniacza?
Gorczyk Opublikowano 12 Stycznia Opublikowano 12 Stycznia Prawdopodobnie tak. Ale opiszę jak mu przekażę kluczyk. Pewnie jak spadł parę razy lub coś podobnego to pewnie się tak dzieję.
Rekomendowane odpowiedzi