Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Odgłos podczas hamowania w Audi A4 B9 2.0 TFSI mild hybrid

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

Od jakiegoś czasu przy swojej A4, podczas hamowania, słyszę dziwny odgłos, którego wcześniej nie słyszałem. Trudno go trochę opisać, ale brzmi jakby ktoś stąpał butami po śniegu. Nie jest to żaden pisk, buczenie, a prędzej szuranie/trzeszczenie? Pojawia się tylko podczas hamowania i wydaje mi sie, że im hamuje auto z mniejszą prędkością i im bardziej wciskam hamulec, tym jest głośniejszy (trakcie cofania trochę ciszej, ale też jest). Dodam, iz jest to Mild Hybrid, przebieg 1800, więc na początku tłumaczyłem sobie w ten sposób (znajac specyficzne dźwięk czystej hybrydy w Toyocie), że może taka uroda tego autka przez właśnie łagodną hybrydę. Później jednak stwierdziłem, że może problem leży w układzie hamulcowym? Będę wdzięczny za jakąś wskazówkę!

Opublikowano

przebieg 1800 to nowe auto jak rozumiem, co na to ASO?

Opublikowano

Psiknąć suchym smarem na ruchome łączenia pedału hamulca i po problemie.

Opublikowano

Hej. Mam dokładnie taki sam problem w nowej A4. Czy udało Ci się rozwiązać problem?

Opublikowano

Panowie, czy macie rozwiązanie na tą przypadłość ?
Ja mam 5tys na liczniku i to samo, serwis powiedział ze za mało jeżdzę i za mało hamuje.

Opublikowano
12 godzin temu, Karollo2 napisał(a):

Ja mam 5tys na liczniku i to samo, serwis powiedział ze za mało jeżdzę i za mało hamuje.

uwielbiam serwisy po takich stwierdzeniach, w toyocie hybrydzie serwis mówi ze jak auto 2 dni stoi i rozładuje się aku 12V to twierdzą że za mało jeździsz, w złą stronę to idzie..   w ASO audi powiedzieli co jest przyczyną tego dźwięku np: zardzewiałe tarcze?