wojtek326 Opublikowano 20 Sierpnia Opublikowano 20 Sierpnia Szukam magika, który jest w stanie pomóc mi z podłączeniem foteli full elektrycznych z masażami po wymianie z foteli manualnych. Robił ktoś z was wymianę foteli i miał podobny problem? Czy jest to w ogóle do zrobienia?
maly295 Opublikowano 24 Sierpnia Opublikowano 24 Sierpnia Cześć wojtek326 chciałem zapytać czy ogarnaleś te siedzenia już? Bo ja mam ten sam dylemat. Pozdrawiam.
wojtek326 Opublikowano 26 Sierpnia Autor Opublikowano 26 Sierpnia Cześć, dalej szukam. Ustawiłem je podając napięcie z zewnętrznego akumulatora 12v więc da się jeździć ale nic więcej. Pytam już po całej Polsce kto jest w stanie to zrobić
wojteksuwałki Opublikowano 26 Sierpnia Opublikowano 26 Sierpnia Trzeba instalację dokładać i są firmy bez problemu można znaleźć. Ja mam zmienione z manuali.
turzol Opublikowano 26 Sierpnia Opublikowano 26 Sierpnia W śląskim mogę wykonać usługę, ale widzę że masz kawał drogi do mnie.
wojtek326 Opublikowano 27 Sierpnia Autor Opublikowano 27 Sierpnia Powiedz gdzie dokładnie, może akurat będę służbowo bo sporo podrużuję I w jakim zakresie udałoby się to podłączyć? Tylko sterowanie fotelem czy masaż i lędźwie też?
wojtek326 Opublikowano 27 Sierpnia Autor Opublikowano 27 Sierpnia (edytowane) 21 godzin temu, wojteksuwałki napisał(a): Trzeba instalację dokładać i są firmy bez problemu można znaleźć. Ja mam zmienione z manuali. wiem, natknąłem się wielokrotnie na wątki na forach zagranicznych i polskich , że ludzie zmieniali z powodzeniem. Niestety na chwilę obecną w Zachodnipomorskim nie udało mi się nikogo znaleźć, kto zająłby się tematem dlatego załozyłem wątek tutaj u siebie robiłeś full elektryczne z masażami i lędźwiami? Edytowane 27 Sierpnia przez wojtek326
wojteksuwałki Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia (edytowane) Ja robiłem obok w Warszawie z masażami, u mnie fotele chodza jak w oryginale już, bez lędzwi tylko fotele polift do polifta a przed do przed inaczej masaże nie będą chodziły. Grabów nad Prosną [email protected] np ogarnia z tego co wiem. Edytowane 27 Sierpnia przez wojteksuwałki
turzol Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia 10 godzin temu, wojtek326 napisał(a): Powiedz gdzie dokładnie, może akurat będę służbowo bo sporo podrużuję I w jakim zakresie udałoby się to podłączyć? Tylko sterowanie fotelem czy masaż i lędźwie też? Mam warsztat w Tychach, zajmę się podłączeniem całości.
aglest Opublikowano 7 Września Opublikowano 7 Września też przymierzam się do wymiany foteli manualnych, z tymże moje nie są nawet grzane... Auto pochodzi z Włoch, jest w miarę dobrze wyposażone, ale brakuje mi foteli w prądzie... z tego co się dowiedziałem to muszę najpierw sprawdzić czy mój bcm obsłuży grzane fotele. Jeśli nie, to pozostaje mi zakup takiego, który będzie w stanie je obsłużyć. Wiązki już kupiłem, brakuje odpowiedniego panela klimy i samych foteli
wojteksuwałki Opublikowano 8 Września Opublikowano 8 Września Moje też nie były i bcm niestety nie obsługiwał...
aglest Opublikowano 22 Września Opublikowano 22 Września W dniu 8.09.2024 o 07:34, wojteksuwałki napisał(a): Moje też nie były i bcm niestety nie obsługiwał... ehhh, czyli mój pewnie tez nie będzie ich obsługiwał... A w jakiej kwocie się zamknąłeś? rozumiem, że robiłeś nowy bcm + zdjęcie cp + poprowadzenie wiązek?
wojteksuwałki Opublikowano 23 Września Opublikowano 23 Września Dokładnie ale ja to zlecałem dla firmy, za robotę chyba około 1000 zł coś mi się kojarzy.
wojtek326 Opublikowano 26 Września Autor Opublikowano 26 Września Wracam do tematu foteli i powiem wam , że jest to lekki dramat i droga przez mękę. Autko jest poliftem , fotele niby ten sam rocznik co auto ale chyba z przedlifta i mimo oddania tematu do warsztatu, który miał się tym kompleksowo zająć jest wielkie rozczarowanie Obecnie pluje sobie w brodę z tą wymianą bo narobiło to tyle problemów co nie miara.. Także jak będziecie zmieniać to najlepiej znaleźć fotele w tym samym roczniku co auto i uważać na temat przed/po lift. 😐 Ktoś z was miał podłączone przed lifty do polifta?
aglest Opublikowano 5 Października Opublikowano 5 Października W dniu 22.09.2024 o 21:32, aglest napisał(a): ehhh, czyli mój pewnie tez nie będzie ich obsługiwał... A w jakiej kwocie się zamknąłeś? rozumiem, że robiłeś nowy bcm + zdjęcie cp + poprowadzenie wiązek? Tak jak myślałem, do wymiany modul bcm. Aktualnie posiadam wersję z oznaczeniem 8WO 907 063 CF. Muszę rozejrzeć się za innym, który obsłuży grzanie. Temat chyba zostawię na następny rok.
wojtek326 Opublikowano 10 Października Autor Opublikowano 10 Października W dniu 5.10.2024 o 21:53, aglest napisał(a): Tak jak myślałem, do wymiany modul bcm. Aktualnie posiadam wersję z oznaczeniem 8WO 907 063 CF. Muszę rozejrzeć się za innym, który obsłuży grzanie. Temat chyba zostawię na następny rok. W dniu 6.10.2024 o 08:57, wojteksuwałki napisał(a): Niestety .....zabawy jest Mały update , fotele działają połowicznie. Tj. oddałem do podłączenia w Poznaniu i w zasadzie do momentu odebrania auta mówili, że zrobią temat bez problemów. Okazało się, że jednak nie dali rady 🥸 Pod elektrykę fotelu to jest przesuwanie fotela i oparcia poprowadzili nowe okablowanie. Rzekomo otrzymalem informację, że mimo zakodowania poprawnie foteli masaż i lędźwie nie chciały działać. Tym samym stwierdzili, że winą jest wersja przedlifotwa foteli oraz poliftowy komputer, który mam w aucie. - na ile w tym prawdy to nie wiem bo na temacie raczej się nie znam. - jakie są wasze doświadczenia w tym temacie? Bo już kilkukrotnie rzuciło mi się w oczy, że ludziom działają przedlifty w poliftach pytanie czy to warsztat po prostu nie ten.. i innego trzeba Niestety temat dalej rozgrzebany i zastanawiam się co z nim zrobić. Cała przyjemność "próby" podłączenia kosztowała mnie 1000- PLN, za połowicznie rozwiązany temat moim zdaniem odrobinę drogo.. Jestem teraz na etapie zastanawiania się czy szukać foteli? sterownika z polifta? czy bardziej ogarniętego warsztatu? Czy w ogóle jest sens szukać sterownika z polifta do przedliftowych foteli - czy ma to prawo działać? 🤔
wojteksuwałki Opublikowano 10 Października Opublikowano 10 Października (edytowane) Prawdę ci powiedzieli inny sterownik jest w fotelach poliftowych do masażu ....a inny w przedliftowych dlatego nie działają masaże brak komunikacji tzn z przycisku na fotelu powinno działać ale nie przez mmi... Edytowane 10 Października przez wojteksuwałki
wojtek326 Opublikowano 10 Października Autor Opublikowano 10 Października Właśnie problem w tym , że ani lędźwie ani masaże z przycisku nie działają Pytanie z innej strony - jak dokupię sterownik od polifta to będzie szło go podłączyć do silnika masażu i będzie działać ? to mnie zastanwaia i druga sprawa rozumiem, że muszę znaleźć sterownik od takich samych foteli , które mam u siebie tj. moduł, który był od fotela z masażami, lędźwiami oraz pełną elektryką? Czy sterownik to sterownik i ważne zeby był polift i wystarczy go zaprogramować? - nie wiem ale chciałbym poszerzyć wiedzę teoretycznie kto pyta, nie błądzi.
Rekomendowane odpowiedzi