Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wypadanie zapłonów i problem z sondą lambda w A4 B6 1.8T BFB

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Mariusz Piechocki,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, parę dni temu miałem problem z rozruchem auta, zapalił po strasznej , więc udałem się sprawdzić czy pokaże jakiś błąd... okazało się że sonda pierwsza,błąd skasowali, pojeździłem dwa dni i auto zaczęło szarpać, oczywiście wypadanie zapłonów itd,auto kilka razy zapalane i gaszone i znów jest dobrze....stawiam że sonda się sypie tak myślę....jakie są wasze sugestie,z góry bardzo dziękuję.pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

Sonda raczej nic nie ma do wypadania zapłonu.

Edytowane przez przem8
Opublikowano

Tylko że najpierw pojawił się błąd pierwszej sondy gdy auto nie chciało zapalić,teraz zaczęło przerywać i chodzić na 3 gary,cewki są ok, świece też.Gdy dostaje mieszanke nie taka jak powinno może być tak że wtedy głupieje, kiedyś wymieniłem cewki bo oczywiście miałem wypadanie zapłonu, sprawdziłem po koleii na którym garze itd...w tej chwili auto znowu zaczęło chodzić normalnie,a jadąc rano do mechanika ledwo dojechałem tak trzęsło.... dlatego siedzi mi w głowie ta sonda, co ciekawe kolega ma a4 150km i u niego dokładnie było to samo , wymienił wszystko oprócz sondy bo tak mówili mechanicy... okazało się że na własną rękę kupił i kazał wymienić, strzał w 10.szukam poprostu pomocy i czy ktokolwiek miał podobne problemy, najgorsze jest to że rano tragedia a w tej chwili ok.i tak każdego dnia inaczej.

Opublikowano

Zrób zestaw logów :

Opublikowano

Dodam że auto na gazie chodzi idealnie, natomiast tylko przełączę na benzynę i na 3 gary,już kończą mi się pomysły 

Opublikowano

Wtryskiwacz albo wiązka wtryskiwaczy, skoro na LPG jest ok.

Opublikowano

Oddaję dziś do mechanika i zobaczymy najgorsze jest to że wypadanie zapłonów po dłuższym postoju autem pojeżdżę 30 min przełączę na benzynę i jest ok, nie wiem już co myśleć, postoii cała noc lub dzień i znowu to samo i tak w kółko 

Autem pojeżdżę 30 min przełączę na benzynę i jest ok....a gdy tylko postoii dłużej znowu to samo się powtarza i tak w kółko 

• Rozwiązanie
Opublikowano

Okazało się że wtrysk poszedł 

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Mariusz Piechocki napisał(a):

Okazało się że wtrysk poszedł 

Pokazywało błąd czy mechanik podmieniał wtryski?

Edytowane przez george