Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wymiana prawej glowicy w A4 B5 2.8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc, posiadam b5 2.8 30v 193km AQD, przy grubszym serwisie ostatnio wyszlo dodatkowo ze jest uszkodzenie panewki walka rozrzadu prawej glowicy. Generalnie mysle chociaz nie wiem ale na szlif to sie nie nadaje juz, koszta naprawy sa bardzo duze. stad moje pytanie przy 2.8 sa dwie glowice czy moge wymienic jedna(prawa glowice) bez wymiany drugiej? czy powodowalo by to jakis duzy problem. Zalaczam zdjecia. Dzieki! :) 

IMG-20240831-WA0008.jpg

IMG-20240831-WA0009.jpg

IMG-20240831-WA0010.jpg

IMG-20240831-WA0011.jpg

Opublikowano

O kuźwa konkretnie ją wyrezało. Jasne że możesz zmienić jedną głowicę. Pytanie w jakim stanie jest druga skoro ta jest tak zarżnięta?

Opublikowano

nie jestem pewny, nie sciagli drugiej by zobaczyc, jest komplet glowic do kupienia zdrowych za 800, to moze wezme obie

Opublikowano

kojarzysz jaki moze jest koszt wymiany glowicyy?

Opublikowano

Brać głowicę z marszu bez sprawdzenia to proszenie się o kłopoty, czyli regeneracja dwóch głowic to koszt minimum 1500 zł, części i robocizna.. w 6000 powinno się zmieścić.

Opublikowano

da sie to jeszcze uratowac, i regeneracje zrobic?

Opublikowano

Tam panewek nie ma chyba, jak tak głowicę wyżarło to raczej drugiej musisz szukać, nikt w napawanie się bawić nie będzie bo kosztowo wyjdzie o wiele drożej jak druga głowica.