Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Mokra podłoga pod dywanikiem w A4 B8

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez steve69,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!
2 miesiące temu byłem na konserwacji podwozia. Po tym czasie  zauważyłem wilgoć a nawet bym powiedział że kałużę wody. Wcześniej tego nie było. Na zdjęciach zaznaczyłem miejsce. Ma ktoś pomysł od czego może to być i jak to rozwiązać?
Z góry dziękuję za pomoc!

20240829_191516.jpg

20240903_124822.jpg

• Rozwiązanie
Opublikowano

Pierwsze co mi na myśl przychodzi, to zatkane odprowadzenie skroplin z parownika klimatyzacji.

Opublikowano

W pierwszej kolejności Kolego sprawdź wszystkie uszczelnienia pod podszybiem i przy ścianie grodziowej, częsty problem w B7. Fabryczne uszczelki w B8 już też swoje lata mają. Należy wszystko uszczelnić silikonem i powinno być dobrze.

Opublikowano

Dzięki za podpowiedzi, na tygodniu postaram się posprawdzać to o czym mówicie.

Opublikowano

No problem jest grubszy dostałem się jakoś pod dywanik i cała gabka pod spodem jest mokra, nasiąknięta wodą. Szukam dalej przyczyny takiej ilości wody ale narazie brak rozwiazania.

Opublikowano

Nie nie mam, problem ogólnie już prawdopodobnie zdiagnozowany ale nie mówię stop. Wężyk od skraplania wody z klimatyzacji od strony tunelu miał zaciek. Wlałem od góry w ten wężyk wode i przeciekał. Mam nadzieję że to tak podlało mi podłogę. Aktualnie suszę i będę jeszcze w razie czego sprawdzał podszybie. Drzwi sprawdzałem i też nie przeciekają. Nic więcej nie znalazłem.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 3.09.2024 o 20:52, steve69 napisał(a):

Pierwsze co mi na myśl przychodzi, to zatkane odprowadzenie skroplin z parownika klimatyzacji.

Nie było ono zatkane ale było nieszczelne. Wężyk za kierownicą od strony tunelu i kierowcy był nieszczelny. Był widoczny zaciek i to prawdopodobnie to tak zalało mi gąbkę z dywanikiem bo jak później się okazało gdy wlewałem wodę szczykawką w wężyk, woda przeciekała przez uszczelkę ale reszta leciała przez odpływ więc był drożny ale sama guma i uszczelka już nie. Na ten moment nie widzę żeby się gdzieś jeszcze lało więc myślę że problem rozwiązany :D. 

Tak więc dziękuję wszystkim za pomoc w temacie!

Edytowane przez _Fifi_