Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Dziwne stuki podczas jazdy w A4 B6 1.8T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy pomocy. 

Nie mam już cierpliwości.. 😑  Sprawa wygląda tak, że od jakiś 2-3 tygodni próbuję zlokalizować stukanie z lewej strony przodu auta. Objawia się po przejechaniu około 30-40, czasami nawet i 60 km i jest na tyle głośne i mocne że trzymając nogę na podpórce odczuwam to. Na stacji sprawdzili zawieszenie to wszystko ok, pojechałem do mechanika, przejechał się nic nie stuka, a jak na złość wczoraj z wieczora jeb 😅.Najlepsze jest to że jak auto zostawiłem pod domem, za dwie godziny wsiadam i cisza. 
Dziwne bo to objawia się dopiero po jakimś określonym czasie i przy ciepłe na dworze tak od +25 . Auto już wcześniej złapie swoją temperaturę ale dopiero po tym dystansie zaczyna stukać. Każda dziura, nierówność czy cokolwiek na drodze i od razu stuka :( słychać dobrze to jak się jedzie jakieś 5,10 km/h nawet po prostej w miarę drodze, takie szur szur jakby też coś ocieralo, stukało lekko, nie wiem jak to określić. Ma ktoś pomysł co może być przyczyną? A może ktoś się wcześniej z tym spotkał? Można dostać qrwicy 🤷😅

Opublikowano

Cześć

Nagraj filmik , mi ostatnio takie szuranie metal o metal okazało się że osłona tarczy się utleniła i musiałem ją zdemontować.

a podczas malowania wydechu zauważyłem też że osłona termiczna się wykruszyła i opadła w jednym miejscu.

Pozdro i daj znać jakbyś znalazł

• Lubię to 1
Opublikowano

Hej, ciężko trochę będzie nagrać bo jak jest chłodno na dworze to wszystko ok jest, tak poniżej 30 stopni, jak wyżej to po czasie stuka. Ale ok spróbuję nagrać 😉