Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Szybko rosnące ciśnienie w układzie klimatyzacji A4 B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po nabiciu klimatyzacji kolega sprawdził  ciśnienie i bardzo szybko rośnie poradził mi aby nie używać klimy gdy stoję na światłach tylko gdy jadę na trasie stwierdził że mam zasyfioną chłodnicę i musiałbym ją po prostu umyć kiepski przepływ powietrza temperatura rośnie szybko i rośnie ciśnienie czy może być jakaś inna przyczyna

Opublikowano

Ciśnienie nie rośnie w nieskończoność bo jest czujnik, który w razie za wysokiego ciśnienia rozłącza kompresor.

Opublikowano

Jak było 30 stopni i szybko rosło to dobrze, bo świadczy o sprawności układu. Pytanie do ilu rośnie i w jakich warunkach? Poza tym w sprężarce jest zawór bezpieczeństwa i w razie krytycznych wartości się otworzy.

Opublikowano
W dniu 8.09.2024 o 09:56, Muskel1 napisał(a):

Ciśnienie nie rośnie w nieskończoność bo jest czujnik, który w razie za wysokiego ciśnienia rozłącza kompresor.

Tak zgadza się tylko facet który nabijał mi klimę powiedział że powinno być jak dobrze pamiętam 12 13 bar A u mnie rośnie aż do 18 19 barów to to chyba za dużo mówi że mam zapchaną w chłodnicę że musiałbym przemyć chłodnicę bo jest kiepski przelot powietrza i niestety wentylator w tym momencie nic nie daje czy to prawda czy szukać przyczyny innej