Uksz_ Opublikowano 9 Września Opublikowano 9 Września Cześć, widziałem poprzednie posty w temacie problemu z zaciskami, ale może opiszę swój przypadek. W kwietniu miałem sytuację, że podczas jazdy na trasie coś zaczęło mocno buczeć i auto lekko ściągać na prawo. Zjechałem na stację, prawe przednie koło bardzo gorące, tarcza praktycznie zagotowana. Pozostałe koła i tarcze w jak najlepszym porządku. Oddałem auto do mechanika, ten zregenerował zaciski (prawy przód i lewy przód), powiedział, że teraz wszystko jest ok i auto do odbioru. Niestety po 4-5 miesiącach problem powrócił, ale tym razem grzeją się oba przednie koła wraz z tarczami (przypomnę, że za pierwszym razem problem dotyczył tylko prawego przedniego koła). Zadzwoniłem do tego samego mechanika i stwierdził, że problem może być stronie serwa hamulcowego. Oczywiście po podpięciu komputera błędów brak. Zastanawiam się czy coś poszło nie tak podczas regeneracji zacisków i teraz jest zrzucanie winy na serwo hamulcowe? Ktoś ma jakieś pomysły, bo szkoda wywalać kasę w błoto.
Rekomendowane odpowiedzi