Diego1121 Opublikowano 11 Września Opublikowano 11 Września Witam. Po wyjęciu kluczyka kierownica nie blokuje się. Od czego zacząć?
Muskel1 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września W dniu 11.09.2024 o 17:02, Diego1121 napisał(a): Witam. Po wyjęciu kluczyka kierownica nie blokuje się. Od czego zacząć? Nie wiem ile razy nadaremnie prosiłem Ciebie o wrzucenie pełnego auto-scanu, za każdym razem gdy otwierasz nowy post z jakimś problemem w Twoim aucie. Tak samo tutaj należy od tego zacząć.
Diego1121 Opublikowano 16 Września Autor Opublikowano 16 Września 13 godzin temu, Muskel1 napisał(a): Nie wiem ile razy nadaremnie prosiłem Ciebie o wrzucenie pełnego auto-scanu, za każdym razem gdy otwierasz nowy post z jakimś problemem w Twoim aucie. Tak samo tutaj należy od tego zacząć. Co do blokady znalazłem tylko taki błąd. Czy blokada uszkodzona czy ktoś zakodował poprostu i dlatego jest błąd? (bo słyszałem, że nie każde b8 miało blokadę)
Muskel1 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września Kolego jeszcze raz i zarazem po raz ostatni pytam o pełny auto-scan, a nie zdjęcie czy kod błędu.
Muskel1 Opublikowano 17 Września Opublikowano 17 Września Masz w aucie zamontowaną blokadę elektroniczną ELV. Jest ona podsystemem w sterowniku 05. Najprawdopodobniej ma ona usterkę.
Diego1121 Opublikowano 17 Września Autor Opublikowano 17 Września 27 minut temu, Muskel1 napisał(a): Masz w aucie zamontowaną blokadę elektroniczną ELV. Jest ona podsystemem w sterowniku 05. Najprawdopodobniej ma ona usterkę. Chciałbym spróbować się do niej dostać. Od czego zacząć? Gdzie ona jest dokładnie?
Diego1121 Opublikowano 17 Września Autor Opublikowano 17 Września 2 godziny temu, Muskel1 napisał(a): Na kolumnie kierownicy. Jest może jakieś zdj co rozebrać by się dostać? Wrzucałeś mi czasem zdj z opisem elementów, mógłbyś mi wrzucić proszę?
Muskel1 Opublikowano 17 Września Opublikowano 17 Września (edytowane) To jest dosyć pracochłonna praca. Musisz dużo elementów porozbierać. Związane z tym są takie prace jak demontaż poduszki, demontaż kierownicy, demontaż osłon kolumny kierownicy, demontaż kolumny kierownicy, dopiero demontaż ELV. Nowy ELV musi zostać przyuczony w ASO lub u kogoś posiadającego ODIS, dostęp online oraz uprawnienia GeKo. To nie jest robota p&p. Steuergerät für elektronische Lenksäulenverriegelung -J764- aus- und einbauen.pdfSchalttafelabdeckung Fahrerseite aus- und einbauen.pdfSpaltabdeckung Schalttafeleinsatz aus- und einbauen.pdfMontageübersicht - Schaltermodul Lenksäule.pdfMontageübersicht - Airbag Fahrerseite, geschraubte Airbag-Version.pdfLenkrad aus- und einbauen.pdfAirbag-Einheit mit Zünder aus- und einbauen, geschraubte Airbag-Version.pdfFußraumausströmer Fahrerseite aus- und einbauen.pdfMontageübersicht - Lenksäulenverkleidung.pdfSchaltermodul Lenksäule aus- und einbauen.pdfLenksäule aus- und einbauen.pdfMontageübersicht - Lenksäule.pdf Edytowane 17 Września przez Muskel1
Diego1121 Opublikowano 18 Września Autor Opublikowano 18 Września Dzięki za informację. A czy to prawda, że nie każde b8 miało tą blokadę?
Muskel1 Opublikowano 18 Września Opublikowano 18 Września Prawda, z tego co pamiętam były niektóre modele poliftowe z automatycznymi skrzyniami nie mające ELV.
Rekomendowane odpowiedzi